Indiestad

Indiestadpassen 2013 vanaf zaterdag exclusief verkrijgbaar via Concerto.

Het concert van Kurt Vile & The Violators op maandag 27 mei in Paradiso zal het eerste concert worden waarmee je met de splinternieuwe Indiestadpas gratis toegang hebt. Ook het concert van The Babies op 16 juni is gratis te bezoeken op vertoon van het felbegeerde pasje.

De Indiestadpas werd in 2012 in het leven geroepen door Paradiso en Indiestad, en daarmee kon je naar meer dan vijftig concerten, voor een eenmalig bedrag van €50,00. Tel uit je winst! De pas was in één keer uitverkocht – en we verwachten dat het met de nieuwe lading ook snel zal gaan.

De nieuwe Indiestadpas zal vanaf het concert van Kurt Vile & The Violators geldig zijn tot en met 31 december 2013, een ruime zes maanden dus. De concerten worden gepresenteerd en geselecteerd door Indiestad en Paradiso en de pashouders ontvangen wekelijks een mail met de laatste namen. Om maar wat voorbeelden te noemen, vorig jaar kon je op vertoon van je pasje onder meer naar Andy Burrows, Foxygen, The Crookes, Allah-Las en Delphic.

De verkoop van de nieuwe Indiestadpassen gaat van start op zaterdag 16 februari en de pas is exclusief verkrijgbaar bij platenzaak Concerto, Utrechtsestraat 52 -60 in Amsterdam, vanaf 10:00. Het kost eenmalig €50,00 en je naam en e-mailadres (neem iets mee waarmee jij je kan legitimeren), zodat je op de hoogte kan blijven van alle concerten die jij met je pasje mag bezoeken. Je kan maar één pas per persoon aanschaffen en je naam wordt genoteerd. Op vertoon van je pasje hoef je ook geen lidmaatschap te betalen aan de zaal. Let op: met deze tweede Indiestadpas heb je geen toegang tot concerten die nog tot de eerste Indiestadpas behoren. En nogmaals: op = op!

Kurt Vile & The Violators

Kurt Vile werd in eerste instantie bekend als oprichter van de indierockband The War On Drugs maar toen de band in 2008 doorbrak met het debuutalbum ‘Wagonwheel Blues’ vond Vile het tijd om alleen verder te gaan. Grillige lo-fi met onweerstaanbare melodieën, gruizige gitaarpartijen en bedwelmende psychedelica.

The Babies

Waar het debuut van de The Babies nog niet veel stof deed opwaaien is tweede album ‘Our House On The Hill’ een regelrechte doorbraakplaat. Er wordt gesproken over haast perfecte popliedjes achter een verslavende muur van wilde drums, overstuurde gitaren en dan stiekem allemaal orgeltjes, blazers en strijkers. Denk aan Guided By Voices, Pavement, The Pixies, The Lemonheads en The Jesus And Mary Chain maar dan met een jaren zestig saus.

Meer info op indiestad.nl

[bol_product id=”1000004011185268,1000004013096543″ price_range=”undefined” name=”indiestad2013″ background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1360705603_links.css”]