James Blake

Nieuwe single ‘Retrogade’ en nieuw album ‘Overgrown’.

Twee jaar nadat zijn titelloze debuutalbum UK Bass Culture een nieuwe, introspectieve wending had gegeven, is James Blake terug met een nieuwe single; ‘Retrogade’. Het epische nummer van de 24-jarige Londense singer-songwriter neemt de luisteraar mee op een golf van emotionele beats en elektronische klanken en bevestigt zijn status als troonopvolger van iconen als Massive Attack en Aphex Twin.

‘Retrogade’ is de eerste single van James Blakes nieuwe album ‘Overgrown’, waarop hij terugkeert naar de elektronische perfectie die je brein doet smelten, maar waarop hij tegelijkertijd de valkuilen van de post-dubstep omzeilt. Zo is er op zijn tweede album ook ruimte voor hip-hop en house, uiteraard op Blakes eigen, unieke manier.

‘Retrogade’ is verkrijgbaar via iTunes. Bekijk de prachtige videoclip, geregisseerd door Martin de Thurah, hier. ‘Overgrown’ verschijnt op vrijdag 5 april.

[bol_product id=”1000004011090771,1000004011719633″ price_range=”undefined” name=”James Blake” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1361129436_links.css”]