Johannes Rypma

Top 10 hit voor Friese zanger.

Johannes Rypma komt vandaag de top 10 binnen in de GFK Single Top 100 met zijn debuutsingle ‘Play Me’. De single kwam vorige week al met stip binnen op # 18. Deze week is de single acht plekken gestegen. Johannes Rypma scoort daarmee zijn eerste top 10 hit.

Bekijk de videoclip van Play Me op: YouTube

De single met de titel ‘Play Me’ is een onvervalste rockplaat, geschreven door producer Gordon Groothedde samen met Allan Eshuijs en de uit Nashville afkomstige songwriter Andrew Dorff.

De single is gelijktijdig  in twee versies verschenen: een Engelstalige en een  Friese versie getiteld ‘In Libben Yn’e Rock n Roll’ waarvan de Friese tekst geschreven werd door niemand minder dan Syb van der Ploeg van de Friese popgroep De Kast.

De 20-jarige Friese Johannes behaalde met grote meerderheid de finale van The Voice of Holland 2012 voor het team van Nick & Simon. Uiteindelijk werd hij tweede na Leona Phillipo. Voor  zijn deelname aan The Voice of Holland trad Johannes al frequent op mijn zijn eigen band in Friese feesttenten. Zijn droom was altijd om de nieuwe Syb van der Ploeg te worden. Om dat doel te bereiken, besloot hij mee te doen aan The Voice of Holland, hij wilde één keer in zijn leven een poging hebben gedaan om door te breken via een talentenjacht. Johannes volgde tot voor kort een opleiding tot tractormonteur, maar besloot recent om zich uit te schrijven zodat hij zich volledig kan storten op zijn zangcarrière.

Johannes werkt momenteel ook samen met Gordon Groothedde aan zijn eerste album die evenals de single de titel ‘Play Me’ draagt. Het album verschijnt op 12 april.

Vrijdag 22 februari is Johannes live te horen met Play Me op radio 538 tijdens het programma ‘De Frank en Vrijdag Show’. Naast Play Me zingt Johannes ook nog een Top 40 classic.