Pinkpop

Weer 24 nieuwe namen.

 

Na GREEN DAY, QUEENS OF THE STONE AGE, THE SCRIPT, BEN HOWARD, KENSINGTON, TRIGGERFINGER en PASSENGER kan Pinkpop vandaag 24 nieuwe namen toevoegen aan het programma waaronder THE VACCINES, ALT-J, C2C, DIE ANTWOORD, THIRTY SECONDS  TO MARS, FUN., THE GASLIGHT ANTHEM, PHOENIX, GRAVEYARD, LIANNE LA HAVAS, GROUPLOVE, ELLIE GOULDING, JIMMY EAT WORLD, ANDY BURROWS, KODALINE, MILES KANE en eindelijk heeft Pinkpop ook PARAMORE weten te strikken. De Nederlandse inbreng komt van KENSINGTON, Edison winnaar BLAUDZUN, HANDSOME POETS, THE OPPOSITES en DOUWE BOB, winnaar van het tv programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Uit België komen TRIGGERFINGER en DJ-sensatie NETSKY LIVE naar Pinkpop. Nu of Nooit winnaar CHRISTOPHER GREEN opent het festival op vrijdag 14 juni in de Brand Bier Stage. Van de geplande veertig acts hebben er momenteel 32 hun komst naar de 44ste editie van Pinkpop bevestigd. De ontbrekende acht namen worden zo snel mogelijk bekendgemaakt en de kaartverkoop begint aanstaande zaterdag 23 februari om 10.00 uur.


ZONDAG 16 JUNI: 12.00-23.00 UUR

GREEN DAY
BEN HOWARD * THE VACCINES * KENSINGTON
TRIGGERFINGER * BLAUDZUN
ALT-J * DIE ANTWOORD * LIANNE LA HAVAS * GROUPLOVE


ZATERDAG 15 JUNI: 13.00-23.00 UUR
KINGS OF LEON
THIRTY SECONDS TO MARS * THE OPPOSITES * PASSENGER
PHOENIX * THE GASLIGHT ANTHEM * FUN. * DOUWE BOB
C2C * ELLIE GOULDING * MILES KANE * GRAVEYARD

VRIJDAG 14 JUNI: 15.00-23.00 UUR
THE KILLERS
THE SCRIPT * PARAMORE * HANDSOME POETS
QUEENS OF THE STONE AGE * JIMMY EAT WORLD
NETSKY LIVE * KODALINE * ANDY BURROWS * CHRISTOPHER GREEN


MORE TO FOLLOW

wijzigingen programma voorbehouden

PRESENTATIE: GIEL BEELEN en ERIC CORTON

44 JAAR PINKPOP

Pinkpop vindt in 2013 voor de 44ste keer plaats. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op   18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op het evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en zal daar dit jaar voor de 26e keer plaatsvinden. In totaal was Pinkpop 23 keer volledig uitverkocht inclusief de afgelopen zeven edities.

Voor meer informatie: www.pinkpop.nl.