Racoon

Band viert jubileum met verzamelalbum.

‘The Singles Collection’ verschijnt op 15 maart

Dat Racoon’s  15de verjaardag niet onopgemerkt voorbij zal gaan, is duidelijk. Kick Uitgevers zette de band al in de bloemetjes met de uitgave van het boek ‘Racoon – Alles voor het liedje’ en zelf stelden ze eerder ook al 3 grote jubileumconcerten in het vooruitzicht voor dit jaar. “Shows die volledig in het teken zullen staan van onze grootste hits”, aldus Racoon.

Dat Racoon nu ook een verzamelalbum aankondigt, zou dus eigenlijk niet mogen verbazen. Maar deze keuze was voor de band zelf helemaal niet evident. “We hebben er heel  lang over getwijfeld” laat zanger Bart van der Weide zich ontvallen, “om een aantal zeer uiteenlopende redenen, maar we zijn nu toch heel blij dat het album er  komt, en met de inhoudelijke keuzes die we daarbij hebben gemaakt.”

Want eerder dan zich te beperken tot de grote radio-hits, opteerde Racoon met ‘The Singles Collection’ voor een verzameling van alle Racoon nummers die ooit als single werden uitgebracht, intussen precies twintig. “Een aantal van deze singles waren destijds geen grote hits”, voegt bassist Stefan de Kroon eraan toe, “maar zijn dat gelukkig in de beleving van onze fans door de jaren wel geworden omdat we ze regelmatig live zijn blijven spelen. En voor een mooie  anthologie en de sfeer van het album zijn ze net zo belangrijk als songs zoals ‘Love You More’, ‘No Mercy’ of ‘Feel Like Flying’.”

“We hopen met deze verzamelaar niet alleen onze oude fans te plezieren”, aldus gitarist Dennis Huige, “maar ook zij die Racoon pas ontdekt hebben met het succes van ons laatste album ‘Liverpool Rain’ en nu ook benieuwd zijn geworden naar ons oudere werk.”

‘The Singles Collection’ komt uit op 15 maart, aanvankelijk als een Limited Edition Deluxe versie in mooie digipack. De digitale kopers kunnen echter al vanaf vandaag, 19 februari, bij iTunes terecht. Deze pakt tijdens haar preorder-campagne uit met een exclusieve track, een nieuwe versie van ‘Love You More’ met prachtige strijkersarrangementen door het Londense Philharmonia Orchestra, die je alvast direct ontvangt bij aankoop van het digitale album. Bestel deze via iTunes.

Of bestel  hier alvast de CD:

Bol.com

Platomania

Velvet Music

Free Record Shop

Kroese

TRACKLISTING

01. Feel like flying

02. Blue days

03. Smoothly

04. Eric’s bar

05. Side effects

06. Happy family

07. Love you more

08. Laugh about it

09. Brother

10. Close your eyes

11. Lucky all my life

12. Clean again

13. Before you leave

14. My town

15. No mercy

16. Took a hit

17. Don’t give up the fight

18. Liverpool rain

19. Freedom

20. Oceaan

 

Racoon viert jubileum met verzamelalbum ‘The Singles Collection’ op 15 maart

 

 

 

Amsterdam,  19 februari 2013 – Dat Racoon’s  15de verjaardag niet onopgemerkt voorbij zal gaan, is duidelijk. Kick Uitgevers zette de band al in de bloemetjes met de uitgave van het boek ‘Racoon – Alles voor het liedje’ en zelf stelden ze eerder ook al 3 grote jubileumconcerten in het vooruitzicht voor dit jaar. “Shows die volledig in het teken zullen staan van onze grootste hits”, aldus Racoon.

Dat Racoon nu ook een verzamelalbum aankondigt, zou dus eigenlijk niet mogen verbazen. Maar deze keuze was voor de band zelf helemaal niet evident. “We hebben er heel  lang over getwijfeld” laat zanger Bart van der Weide zich ontvallen, “om een aantal zeer uiteenlopende redenen, maar we zijn nu toch heel blij dat het album er  komt, en met de inhoudelijke keuzes die we daarbij hebben gemaakt.”

Want eerder dan zich te beperken tot de grote radio-hits, opteerde Racoon met ‘The Singles Collection’ voor een verzameling van alle Racoon nummers die ooit als single werden uitgebracht, intussen precies twintig. “Een aantal van deze singles waren destijds geen grote hits”, voegt bassist Stefan de Kroon eraan toe, “maar zijn dat gelukkig in de beleving van onze fans door de jaren wel geworden omdat we ze regelmatig live zijn blijven spelen. En voor een mooie  anthologie en de sfeer van het album zijn ze net zo belangrijk als songs zoals ‘Love You More’, ‘No Mercy’ of ‘Feel Like Flying’.”

“We hopen met deze verzamelaar niet alleen onze oude fans te plezieren”, aldus gitarist Dennis Huige, “maar ook zij die Racoon pas ontdekt hebben met het succes van ons laatste album ‘Liverpool Rain’ en nu ook benieuwd zijn geworden naar ons oudere werk.”

‘The Singles Collection’ komt uit op 15 maart, aanvankelijk als een Limited Edition Deluxe versie in mooie digipack. De digitale kopers kunnen echter al vanaf vandaag, 19 februari, bij iTunes terecht. Deze pakt tijdens haar preorder-campagne uit met een exclusieve track, een nieuwe versie van ‘Love You More’ met prachtige strijkersarrangementen door het Londense Philharmonia Orchestra, die je alvast direct ontvangt bij aankoop van het digitale album. Bestel deze via iTunes.

Of bestel  hier alvast de CD:

Bol.com

Platomania

Velvet Music

Free Record Shop

Kroese

TRACKLISTING

01. Feel like flying

02. Blue days

03. Smoothly

04. Eric’s bar

05. Side effects

06. Happy family

07. Love you more

08. Laugh about it

09. Brother

10. Close your eyes

11. Lucky all my life

12. Clean again

13. Before you leave

14. My town

15. No mercy

16. Took a hit

17. Don’t give up the fight

18. Liverpool rain

19. Freedom

20. Oceaan

Fotografie: Harold Versteeg en Hans Kreutzer

[bol_product id=”1000004011168182,1000004003175122,1000004012720351,1000004007160185,1000004013407078″ price_range=”undefined” name=”Racoon” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1361279621_links.css”]