XO Live

Henrik Schwarz, Âme en Dixon op nieuw hoofdpodium.

Dancefestival XO Live, voorheen Extrema Outdoor, heeft zojuist de eerste artiesten bekendgemaakt. Het vermaarde Innervisions-collectief met de artiesten Henrik Schwarz, Âme en Dixon zal maar liefst vijf uur lang verschillende liveoptredens verzorgen. Dit doen ze op een sinds dit jaar extra toegevoegd hoofdpodium. Dat meldt organisatie Extrema vanmiddag. Zaterdag 13 juli beleeft het populaire festival zijn achttiende editie aan het strand van Aquabest.

Innervisions
Een blok van maar liefst vijf uur zal op XO Live in het teken staan van het wereldberoemde Berlijnse platenlabel Innervisions. Het collectief van de hooggewaardeerde muzikanten, producers en dj’s Henrik Schwarz, Âme (Kristian Rädle & Frank Wiedemann) en Steffen ‘Dixon’ Berkhahn zal acte de présence geven.

Deze artiesten staan niet voor niets allen in de top 10 van beste live acts en dj’s van resident Advisor, want hun vooruitstrevende kijk op housemuziek resulteert altijd in boeiende, dynamische shows. Met optredens van extra gastmuzikanten in verschillende formaties staat de Innervisions-show op XO Live garant voor een exclusieve, unieke performance. De komende weken worden meer nieuwe artiesten bekendgemaakt.

Extra area
Eerder genoemde artiesten zullen optreden op een nieuwe plek op het festival. Na het succes van het indoor hoofdpodium vorig jaar, de Quartz Arena en het wisselvallige Nederlandse zomerweer heeft de organisatie wijselijk besloten een extra tent neer te zetten op het terrein dit jaar. Deze area biedt ruimte voor diepe, warme en soulvolle house, techhouse en techno. Er zullen dus niet twee maar drie hoofdpodia zijn op XO Live 2013.

Roer om
Vorig jaar heeft de organisatie het roer omgegooid bij Extrema Outdoor. Naar eigen zeggen gelooft Extrema dat meer livemuziek en meer beleving op en rondom het podium het toekomstbeeld is van de nieuwe elektronische muziekfestivals. ’s Werelds bekendste artiesten uit verschillende dance-genres zullen ook dit jaar weer afreizen naar Eindhoven. Vorig jaar gaven onder meer sterren zoals David Guetta, LMFAO, Nero, The Bloody Beetroots, Paul Kalkbrenner, 2ManyDJ’s, Goldfish en Skunk Anansie’s zangeres Skin gestalte aan het nieuwe concept XO Live.

Early Bird uitverkocht

De Early Bird-voorverkoop is in november van vorige jaar gestart en was snel uitverkocht. De reguliere voorverkoop is nu dus van start gegaan. Ook dit jaar heeft de organisatie het voor elkaar gekregen de ticketprijzen niet te laten stijgen; een festivalticket kost 59 euro. Voor CJP-kaarthouders is er wederom een korting van 7,50. De voorverkoop van het dancefestival wordt verzorgd door Timoco, online via www.xofestival.nl.