Anouk

Voor het eerst haar nummer ‘Birds’ te horen.

Vanochtend was het dan eindelijk zover: Anouk liet voor het eerst haar nummer ‘Birds’ in zijn geheel horen aan Nederland! De officiële perspresentatie vond plaats in de Wisseloord Studio’s in Hilversum, waar de vaderlandse pers zich had verzameld. 3FM, Radio 2 en Q Music zonden het de première van het nummer live uit, zodat jij ook meteen kon meegenieten.

‘Birds’ is de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival dit jaar. Op dinsdag 14 mei vertegenwoordigt Anouk Nederland tijdens de eerste halve finale van de legendarische liedjeswedstrijd, die dit jaar in het Zweedse Malmö plaatsvindt. De finale van het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 mei. Mocht Anouk doorgaan naar de finale, dan zal het de eerste keer zijn sinds 2004 dat een Nederlandse inzending die bereikt. Het festival wordt dit jaar voor de 58ste keer georganiseerd.

Op vrijdag 17 mei komt Anouks nieuwe album ‘Sad Singalong Songs’ uit, waar ‘Birds’ natuurlijk ook op staat. ‘Sad Singalong Songs’ is het eerste album dat de zangeres uitbrengt op haar eigen Goldilox-label en alweer haar tiende studioalbum. ‘Sad Singalong Songs’ is de opvolger van ‘To Get Her Together’ uit 2011.

Vanaf vandaag kun je ‘Birds’ downloaden bij iTunes. Of je reserveert meteen het hele album en je ontvangt dan direct de nieuwe single. Op de dag van release ontvang je van iTunes automatisch het complete album, zodat je geen seconde hoeft te missen. Op de fysieke single staat naast ‘Birds’ ook de track ‘Stardust’. Die single is vanaf aanstaande vrijdag 15 maart verkrijgbaar bij Bol.com en Media Markt.

Bekijk hier een live versie van Birds, die Anouk vandaag nog even opnam in de Wisseloord Studio’s.

[bol_product id=”1000004006749125,1000004005551734,1000004011224841,1000004006067394″ price_range=”undefined” name=”anouk ” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1363096703_links.css”]