Bettie Serveert

Amsterdamse band in LuxorLive.

De houdbaarheidsdatum van Bettie Serveert lijkt oneindig. Sinds de release van hun debuutalbum Palomine in 1992, brengt de alternatieve underground gitaarband regelmatig nieuwe albums uit. In 2010 komt hun hardste album tot dan toe, Pharmacy of Love uit.

Achttien jaar en acht albums later, komt Bettie Serveert weer met een nieuw album. Deze plaat is net als Pharmacy of Love opgenomen in de La Chapelle Studios in België. Gitarist Peter Visser vertelt aan 3VOOR12 : “Toen we de studio reserveerden, moesten we nog de helft van de nummers schrijven. Dat is het album alleen maar ten goede gekomen. Dan wordt het in elk geval een spontane plaat. Alle muziek is ook tegelijkertijd opgenomen. Het voordeel daarvan is dat je elkaar ziet en aan kunt kijken. Ook klinken de instrumenten door elkaar heen, waardoor je een veel voller geluid krijgt.”

Op 14 maart stond de band in LuxorLive in Arnhem waar zij weer een vanouds goed concert neerzetten.

@LuxorLive

Fotografie: Rob Herstel