Daan Hofman

Nieuwe album ‘Frederic & de katoenvelden’ bijna uit.

Op vrijdag 12 april 2013 verschijnt het nieuwe album
‘Frederic & de katoenvelden’ van zanger, tekstschrijver en multi-instrumentalist Daan Hofman.

Het album is de opvolger van het in eigen beheer uitgebrachte debuut
‘Fakkels van suiker’ (2008).

Voor ‘Frederic & de katoenvelden’ reisde Daan Hofman af naar het zuiden van de Verenigde Staten om op zoek te gaan naar de wortels van de popmuziek. “Tijdens de lange ritten over de snelwegen van Amerika voelde ik mij meer dan ooit een Europeaan, vervreemd in een cultuur die ik dacht zo goed te kennen, niet in de laatste plaats vanwege haar muziek! Gedurende het rijden langs de Mississippi trok de blues, jazz en soul letterlijk aan mij voorbij, want de muziek zit diep geworteld in dit landschap. Maar met deze ontmoetingen groeide ook mijn persoonlijke drijfveer om liedjes maken die samenvallen met mijn eigen omgeving, in mijn eigen taal”, aldus Hofman.

Op ‘Frederic & de katoenvelden ’komt de reiziger thuis en gaat de muzikant aan het werk. In de muzikale benadering van zijn liedjes zoekt Daan naar een geluid waarin het rijke kleurenpalet van het Europese chanson een spel speelt met de rauwe randen van de muziek uit Amerika.

Daan nam zijn plaat grotendeels op in Electric Monkey, de studio van Kasper Frenkel, waar de analoge apparatuur, oude microfoons en buizenversterkers bijdragen aan de warme sound. Drummer Joost van Dijck, legde de soulvolle basis en zette de liedjes in ruwe lijnen neer. De andere instrumenten, die de plaat meer diepte en kleur geven, speelde Daan bijna allemaal zelf in. Zo ontstond een eigenzinnig bouwwerk, ergens op het braakliggende terrein tussen popmuziek en kleinkunst.

In 2013 staat Daan Hofman weer veelvuldig op de planken. Met zijn wonderlijke teksten, karakteristieke stem en sfeervolle muziek weet hij
de luisteraar op de juiste plek te raken.

De CD presentatie vindt plaats op zondag 14 April a.s. in poppodium Bitterzoet in Amsterdam.

Voorlopige speellijst:
17 Maart 15:30 Andledon Den Andel
14 April 16:00 Concerto Amsterdam
14 April 20:30 Bitterzoet (CD Presentatie) Amsterdam
17 April 20:30 Torpedo Amsterdam
20 April 16:00 Het Domein Weesp
21 April 12:00 t Perron Amsterdam
15 Juni 20:30 Mee in Zee Atelier Den Haag
7 Oktober 20:30 De Roode Bioscoop Amsterdam

WWW.DAANHOFMAN.NL

Fotografie: Peter Cox (hoesfoto), Lotte van Dijck (portret)