Jan Smit

Volendamse zanger in Circustheater.

Voor de 7e keer was Jan Smit uitgenodigd door Music for Life om voor het KWF een concert te geven in het Circustheater te Scheveningen.

Alle voorgaande edities waren zeer succesvol en zonder uitzondering volledig uitverkocht, zo ook deze keer.

Wat bij een concert van Jan opval, is dat hij echt contact maakt met zijn publiek. Hij praat met ze, maakt grapjes, heeft een persoonlijke boodschap en haalt met veel plezier zijn presentjes op die fans voor hem meebrengen! De eerste die dat doen hebben mazzel, Jan gaat tijdens het concert gewoon even met ze op de foto en de echte bofkont krijgt een kus!

Maar, het belangrijkste is uiteraard de muziek en die staat bij Jan Smit met band als een huis! Moeiteloos worden vele hits gespeeld, klein intiem maar ook groots en feest, alles komt aan bod!

De interactie met het publiek resulteert in het Lang zal ze leven bij een jarige in de zaal, tot een liedje van K3 als een meisje vanaf de tribune laat weten dat ze 4 jaar is!

Vertederend is Jan wanneer een gast om 22:00 uur de zaal wil verlaten omdat zijn ritme nou eenmaal aangeeft dat het bedtijd is. Jan spreekt hem aan en vraag wat er aan de show mankeert, de gehandicapte man geeft aan dat het de hoogste tijd is, maar dat hij wel graag het liedje “Mamma” zou horen. Het nummer staat niet op het repertoire vanavond, maar dat weerhoud Jan niet om het speciaal voor hem te zingen, terwijl hij relaxed naast hem op de bühne gaat zitten. Jan is gewoon Jan Smit en daarom komen de fans altijd massaal naar de concerten.

Aan het einde van de avond gaf Jan zelf al aan graag terug te komen en de eerste artiest voor het 30 jarig jubileum van Music for Life lijkt me hierbij een feit.

Verslag en fotografie: Robert Gort