Joe Bonamassa

Meestergitarist in Heineken Music Hall.

Na zijn optreden op het North Sea Jazz Festival kondigde Joe Bonamassa zijn terugkeer naar Nederland aan. Op vrijdag 22 maart geeft de Amerikaanse bluesgitarist een concert in de Heineken Music Hall, Amsterdam.

Joe Bonamassa staat bekend als ÉÉn van ’s werelds grootste gitaarhelden. Hij was pas vier jaar oud toen hij gefascineerd raakte door het gitaargeluid van Stevie Ray Vaughan, en op zijn twaalfde verzorgde hij al het voorprogramma van B.B.King. Vanaf dat moment heeft de energieke muzikant de schijnwerpers nooit verlaten.

De laatste jaren maakte Bonamassa onderdeel uit van de all star-rockband Black Country Communion, met onder meer Glenn Hughes. Ook maakte hij in 2011 een album met zangeres Beth Hart. In mei 2012 verscheen Bonamassa’s dertiende studioalbum Driving Towards The Daylight. Bonamassa weet hiermee de blues naar het grote publiek te brengen. Het album bereikt de Top 2 van de UK charts en doet het ook goed in de Nederlandse hitlijsten.

@HMH

Fotografie: Luuk Denekamp