London Calling & Indiestad

Nieuwe namen voor Indiestad en London Calling.

Vandaag kunnen we weer twee nieuwe namen bekend maken voor Indiestad: Lord Huron (London Calling, zaterdag 25 mei) en Treetop Flyers (Paradiso kelder, dinsdag 21 mei). Lees hier meer informatie over de bands.

Mount Kimbie
Vrijdag 24 mei

Mount Kimbie  bestaat uit het Londense duo Dominic Maker en Kai Campos. Het unieke geluid van het tweetal is te omschrijven als mid-tempo dubstep, en doet in de verte denken aan Joy Orbison en James Blake. In 2009 werd de eerste ep ‘Maybes’ uitgebracht bij het Hotflish Recordings label. Daarna volgde ‘Sketch On Glass’ en diverse remixes voor o.a. The Big Pink, Foals en The xx, waarmee ze konden doordringen tot de dancescene van Engeland. ‘Crookes & Lovers’ uit 2010, een plaat vol spannende post-dubstep en electronische soundscapes, bracht het duo over de hele wereld. Het langverwachte tweede album komt dit jaar uit op Warp Records. In een interview met FACT verklapte Maker al dat de nieuwe plaat voller klinkt, met meer focus op percussie en laptop-electronica.

RDGLDGRN
Vrijdag 24 mei

RDGLDGRN (spreek uit: Red Gold Green) zijn een Amerikaans indiehiphoptrio dat met een hippe mix van hiphop en rock de wereld gaat veroveren. Dat weten de drie leden Red, Gold en Green bijna zeker en ze hebben ook al een nieuw genre voor hun hits: “indie go-go”. Enorm aanstekelijke grooves met veel gitaar en rappe teksten. Het trio kwam vooral in het nieuws doordat niemand minder dan Dave Grohl het debuutalbum – dat deze zomer uitkomt – heeft volgedrumd en dat hij misschien met ze op tournee gaat.

The Phoenix Foundation
Zaterdag 25 mei

The Phoenix Foundation is in thuisland Nieuw-Zeeland een bekende naam. De band bracht in 2003 het debuutalbum ‘Horsepower’ uit en sindsdien is de ster van The Phoenix Foundation rijzende. De band maakt swingende indierock met een grote rol voor synthesizers, gekenmerkt door Beach Boys-achtige samenzang en hypnotiserende melodieën. Het  vijfde album van de band heet ‘Fandango’ en duurt maar liefst tachtig minuten. Volgens frontman Samuel Flynn Scott is het album dan ook “test-match music”. Hij zegt verder: “Maybe it’s prog or psyche-folk. Whatever it is, it’s music that we thought about a lot.”

Lord Huron

London Calling 25 mei

Toen de singer-songwriter Ben Schneider in 2010 een week lang aan de kust van Lake Huron – een meer bij Michigan – verbleef kwam hij thuis met een stapeltje wonderschone folkliedjes. Hij besloot een band te beginnen en bracht in 2012 het debuutalbum ‘Lonesome Dreams’ uit. Een bejubelde plaat die vol staat met prachtige indiefolk met subtiele lagen elektronica en hele mooie afropopritmes. Een soort swingende versie van Fleet Foxes als er toch een vergelijking aan te pas moet komen. Het is vooral mooi en dan ook nog om op te dansen.

Treetop Flyers

Indiestad – Paradiso kelder 21 mei

De Londense band Treetop Flyers maakt toegankelijke, vriendelijke countrysoul die doet denken aan The Band, My Morning Jacket, Midlake en Band of Horses. Hartverwarmend en harmonieus. De ambitieuze band begon met het platspelen van werkelijk iedere Londense pub die er is, om vervolgens door te stomen naar het Britse clubcircuit. Vorig jaar werd de welverdiende oversteek naar Europa een feit, en nu het debuutalbum op komst is kan het bijna niet meer misgaan met het hardwerkende vijftal. De plaat van Treetop Flyers wordt eind april verwacht, en zal ‘The Mountain Moves’ heten.

Indiestad wordt gepresenteerd door Paradiso en vindt plaats van 18 t/m 26 mei op verschillende locaties in Amsterdam. Passe-partouts (€50,00 excl servicekosten) en losse kaarten voor de concerten zijn nu verkrijgbaar. Ook London Calling valt binnen Indiestad. Voor London Calling zijn passe-partouts te koop ( voor 24 en 25 mei à €35,00 excl. lidm.) en dagkaarten voor €20,00 excl lidm.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op:

www.indiestad.nl

www.londoncalling.nl

www.paradiso.nl

© Paradiso