Motel Westcoast

Motel Westcoast verwacht de 100.000ste bezoeker.

Het muziekgezelschap Motel Westcoast, met in de gelederen onder meer Syb van der Ploeg (De Kast) en Edward Reekers (Kayak), verwacht vrijdag 22 maart in De Rijswijkse Schouwburg haar 100.000ste bezoeker. Degene die als 100.000e de kassa passeert wordt op de avond zelf op gepaste en nog verassende wijze in het zonnetje gezet!

De afgelopen jaren bezochten al meer dan 75.000 mensen deze succesvolle voorstelling. Motel Westcoast is gestart in 2007 en gaat om het jaar op tournee, de (4e) theatertournee van 2013 heet: ‘Coast to Coast’ en omvat 50 shows door het hele land.

De komende weken tourt ‘ Westcoast’  behalve Rijswijk o.a. langs  3 april Oude Luxor Rotterdam, 4 april Orangerie Roermond, 5 april Stadsschouwburg Nijmegen en op 27 april in het Parktheater Eindhoven.

Motel Westcoast is een voorstelling die wordt beleefd als een muzikale reis door de glorietijden van de legendarische Amerikaanse Westcoast bands. De uitvoerend artiesten zijn Edward Reekers (Kayak), Brenda van Aarsen ( als vervangster voor de van een ongeluk herstellende  Mirjam Timmer),  Julian Thomas en Syb van der Ploeg (De Kast). Het gezelschap speelt vele hitsongs van Amerikaanse Westcoastgroepen als  Eagles, Beach Boys, Creedence Clearwater Revival, Toto, The Byrds, Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac, allen die hun oorsprong vonden aan de Westcoast van de USA.

In Coast to Coast, de nieuwe tournee van Motel Westcoast, zijn ook songs te horen uit Down Under. Van Australische bands dus als Crowded House, John Farnham, Little Riverband, Icehouse en Tim Finn, artiesten die geïnspireerd raakten door de Westcoastsound, de recensies van de 2013 tournee zijn weer lovend.

Syb van der Ploeg: “ Fantastisch dat we de 100.000e bezoeker in  Rijswijk gaan halen, we gaan elke bezoeker trakteren op wat leuks! ik had dat nooit gedacht dat we zoveel bezoekers zouden halen, “Een echt hoogtepunt in de afgelopen jaren voor ons was het live concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Dat optreden werd via Radio 2 door meer dan 1,1 miljoen mensen beluisterd. Dit was tijdens de afsluiting van de ‘Radio 2 Week van de jaren 70’.”

Muziekblad OOR schreef over het gezelschap : “Zelden hebben vier stemmen zo perfect bij elkaar gepast”.

Foto: Harrie Muis