Racoon

Band viert 15-jarig jubileum.

Op zondag 17 maart gaf Racoon een concert in de Heineken Music Hall. De band vierde op deze avond haar 15 jarig jubileum.

Op deze speciale avond stond dan ook het beste uit de carriÈre van Racoon centraal. Waar de band eerder in 2012 in een speciale XL bezetting een concert gaf in een uitverkochte HMH, stond dit concert in het teken van de beste liedjes uit de afgelopen 15 jaar van Racoon.

Zo scoorden de Zeeuwen grote hits als ‘Love You More’, ‘No Mercy’ en ‘Liverpool Rain’, speelden ze meerdere malen op Pinkpop en ontvingen ze afgelopen jaar een Edison en drie 3FM Awards. Het jubileumjaar startte op 28 september met de publicatie door Kick Uitgevers van het boek ‘Racoon: Alles voor het liedje’ en de start van een uitverkochte Racoon theatertournee. Het concert op 17 maart markeerde het hoogtepunt van het jubileumjaar.

“In vijftien jaar Racoon hebben we zowel grote hoogtepunten als dieptepunten gekend. We hebben er dan ook heel veel zin in om op 17 maart een nieuw hoogtepunt toe te voegen en er een speciale avond van te maken met onze beste liedjes.”, aldus eerder Bart van der Weide, zanger van Racoon.

Het voorprogramma was in handen van Wallis Bird

@HMH

Fotografie: Alphons Nieuwenhuis