XO Live

Popdiva Eva Simons geeft ook show in Best.

Popdiva Eva Simons geeft dit jaar een show op XO Live, het voormalige Extrema Outdoor. Dat maakten radiopresentator Giel Beelen en Simons zelf vanochtend bekend op radiozender 3FM. Het is een gedurfde boeking voor zowel Simons als organisator Extrema, aangezien de zangeres nog nooit op een dancefestival heeft opgetreden, meldt het management. Vorige week werd bekend dat Simons ook op wereldtournee gaat met megaster Beyoncé.

Zaterdag 13 juli beleeft XO Live zijn achttiende editie aan het strand van Aquabest. Eerder werd al bekend dat Major Lazer, Knife Party, Hardsoul met Alain Clark en het Berlijnse technocollectief van Innervisions (met o.a. Henrik Schwarz, Âme en Dixon) op het affiche prijken.

Toch is het niet gek dat Eva Simons wordt geboekt voor XO Live. Het festival heeft vorig jaar het roer namelijk omgegooid. Van een puur dj-festival zoekt het festival met XO Live meer naar live-optredens en bijzondere combinaties en crossovers met popmuziek. En Simons heeft immers haar eerste internationale hit Take Over Control gescoord met ‘Dutch dance-koning’ Afrojack.

Vorig jaar kwam de single I Don’t Like You en dit werd Simons’ eerste nummer 1-hit in onder meer Amerika. Enkele weken later werd bekendgemaakt dat de tweede single van het album van Black Eyed Peas-frontman Will.I.Am een nummer met Eva Simons zou zijn: This is love. Dit nummer zorgde voor haar wereldwijde doorbraak. Na een tour met LMFAO maakte ze bekend dat haar eerste studioalbum in 2013 zal uitkomen, nadat ze op wereldtour is geweest met niemand minder dan Beyoncé.

Dare To Be
Met de bekendmaking van Eva Simons gaat ook de XO Live 2013-campagne ‘Dare To Be’ van start. Omdat XO Live een gedurfd festival is, worden mensen uitgedaagd gewaagde acties vast te leggen en te posten op Facebook onder vermelding van ‘#Daretobe’. De meest bijzondere inzendingen worden beloond met onder meer een partyreis naar Ibiza of een tatoeage.

XO Plus
Ook meesterkoks Hans van Wolde en Ron Blaauw staan op XO Live. De tweesterrenchefs zullen draaien en koken in de XO Plus, een gedeelte van het festival dat is ingericht voor de bezoeker die iets meer luxe en comfort behoeft. Als XO Plus’er krijg je onder meer toegang tot de vier exclusieve XO Plus-area’s met uitzicht op de hoofdpodia.

Tickets
De reguliere tickets bedragen 59 euro en XO Plus-tickets kosten 89 euro. Early Bird-kaarten zijn uitverkocht, maar alle andere tickets zijn nog verkrijgbaar via Timoco op de festivalwebsite www.xofestival.nl, evenals de XO Plus-parkeerkaarten. Voor CJP-kaarthouders is er wederom een korting van 7,50 op het reguliere ticket.