Asaf Avidan

Israelische singer-songwriter op 19 september terug in Amsterdam.

Na een uitverkocht en bewierookt concert in de Melkweg afgelopen maand geeft Asaf Avidan opnieuw een show in Amsterdam. Op donderdag 19 september is de Israëlische singer/songwriter te zien in poptempel Paradiso. De kaartverkoop start op zaterdag 6 april om 10.00 uur via de website van Paradiso, Ticket Service Nederland en de bekende voorverkoopadressen.

Zijn rauwe stem, die ergens zweeft tussen Janis Joplin, Robert Plant en Jeff Buckley, maakt van Asaf Avidan een unicum in de huidige folk/rock scene. In 2006 kreeg hij bekendheid met zijn band (Asaf Avidan &) The Mojos, waarmee hij 3 albums uitbracht. In 2012 brak Asaf wereldwijd door nadat de Duitse house- en techno-dj Wankelmut een remix-versie maakte van het nummer ‘The Reckoning’. De remix ‘One Day/Reckoning song’ heeft wekenlang diverse hitlijsten aangevoerd in Nederland en talloze andere landen.

Different Pulses

Net als tijdens zijn voorgaande shows in Nederland, zal Asaf Avidan ook in Paradiso nummers van zijn album ‘Different Pulses’ ten gehore brengen. Dit album is begin dit jaar in Europa uitgebracht en is met veel enthousiasme ontvangen. Ook live weet Asaf indruk te maken met zijn frisse rock vol stevige gitaren met een flinke dosis blues, folk en jazz. “Muzikaal zit het optreden perfect in elkaar… Zijn kenmerkende, androgyne stem wordt ondersteund door gedetailleerde muziek, originele geluiden en een enorm enthousiasme. Titeltrack ‘Different Pulses’ is indrukwekkend mooi, evenals ‘Hangwoman’ en ‘Love It Or Leave It’, waarin de stem van Avidan vlijmscherp is.”, aldus magazine OOR.

Kortom, met een perfect optreden in de Melkweg bewees de sympathieke Asaf Avidan veel meer te zijn dan een one hit wonder die geluk had dat iemand een remix van zijn nummer maakte. Op naar de grote (festival)podia!

Donderdag 19 september 2013 ASAF AVIDAN Paradiso – Amsterdam Entree: € 18,50 (exclusief servicekosten en lidmaatschap) Kaartverkoop start op zaterdag 6 april om 10.00 uur via www.paradiso.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Asaf Avidan is ook te zien tijdens Bevrijdingspop in Haarlem (5 mei), in het Utrechtse Tivoli (6 mei) en op Rotterdam Unlimited (16 juni).

Kijk voor meer informatie over Asaf Avidan op www.asafavidanmusic.com of op Facebook.