Brabant Open Air

Oa. Blof, Moke en Baludzun naar Eindhovens festival.

Op 6 en 7 september 2013 beleeft Eindhoven de vijfde editie van stadsfestival Brabant Open Air (BOA). Net als vorig jaar vindt het festival plaats op Strijp-S in Eindhoven.

Vrijdag 6 september
BOA begint op vrijdag 6 september met De maten van Brabant. Festivaldirecteur Marc Meeuwis: “Onder begeleiding van een topband zingen tien Brabantse topartiesten een nummer over Brabant en brengen ze een nummer van zichzelf ten gehore. Daarnaast doen de artiesten een duet met een van de andere ‘Maten’. Het wordt een enerverend, feestelijk begin van een nieuwe, geweldige editie Brabant Open Air.” De line-up van De maten van Brabant wordt de komende tijd bekendgemaakt.

Zaterdag 7 september
Op zaterdag 7 september trakteert BOA het publiek op ruim twintig topacts. De line-up voor deze tweede festivaldag varieert van bands als Bløf, Kensington, Handsome Poets, Moke, The Kik, Ed Kowalczyk (LIVE), Chef’Special, Blaudzun, Bettie Serveert, Douwe Bob en Navarone tot nieuwe upcoming bands als D Deadly, Isabelle Ame en Tessa Rose Jackson. Deze bands spelen op drie verschillende podia, één buiten (hoofdpodium) en twee binnen. In de loop van april worden hier nog drie namen aan toegevoegd.

Twee afterparty’s
Beide dagen worden afgesloten met daverende afterparty’s die tot diep in de nacht doorgaan. Tijdens de afterparty van vrijdag staan jaren tachtig centraal tijdens 80’s Verantwoord. Zaterdagnacht draaien de DJ’s dance, rock, pop, hiphop, R&B en happy hardcore uit de 90’s tijdens 90’s NOW.

Meer dan muziek

Stadsfestival Brabant Open Air biedt veel meer dan muziek alleen. Tijdens BOA worden bijvoorbeeld diverse documentaires vertoond. Daarnaast is er veel aandacht voor kunst, cultuur en wetenschap. Brabant Open Air draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en werkt op dit vlak nauw samen met onder meer Van Gansewinkel en Brabant Water.

Early-Bird korting

Tickets voor Brabant Open Air zijn gedurende de maand april te koop bij alle vestigingen van Primera in Nederland. Gedurende deze Early-Bird periode kosten tickets voor de vrijdag 15,00 euro en voor de zaterdag 25,00 euro. Vanaf 1 mei zijn de tickets te koop via www.brabantopenair.nl. Dan kost een toegangsbewijs 20,00 euro voor de vrijdag en 32,50 euro voor de zaterdag. Tickets voor de afterparty zijn alleen verkrijgbaar in combinatie met een festivalticket en kosten 7,50 euro.

Ga voor meer informatie over Brabant Open Air naar www.brabantopenair.nl.

Fotografie: Hans Kreutzer