Indiestad

Belgische trio SX en Traumahelikopter naar festival.

De Belgische trio SX (22 mei, Bitterzoet) maakt swingende indie met veel elektronica en is in België al een bekende naam omdat Studio Brussel de debuutsingle ‘Black Video’ heel vaak draaide en de band als voorprogramma met dEUS op tournee ging. Nu is er het debuutalbum ‘Arche’ en hoopt SX ook de rest van de wereld te veroveren.

Traumahelikopter (23 mei, Paradiso) is een Groningse garagepunkband die blues, rockabilly, beat, punk en wave versnelt en versmelt. Automatic Sam (23 mei, Paradiso) is een Achterhoekse band die hardrock, blues, garagerock en 60’s psychedelica speelt met een onvermoeibare punkrockenergie. Giant Tiger Hooch (23 mei, Paradiso) is een Amsterdamse r&b-band die in de loop der jaren een sound heeft opgebouwd die nog harder rammelt Pavement en Guided by Voices bij elkaar. Suit And Tie Johns (23 mei, Paradiso) is Nijmeegse garagediscobluesband met een psychedelisch randje.

Twee jaar geleden stond Art Brut (23 mei, Bitterzoet) al op Indiestad, en nu is de Britse groep terug met een interessante release op zak. ‘Top of the Pops’ is de titel van de nieuwe verzamelplaat van Art Brut, met daarop singles zoals ‘Formed A Band’ en ‘My Little Brother’ en een paar covers.

De voorverkoop van London Calling (€20,00 dagkaart / €35,00 passepartout 24 & 25 mei) en London Calling in de Tolhuistuin (€17,50 / €30,00 passepartout 18 & 19 mei) is in volle gang. Ga voor meer informatie naar: www.paradiso.nl en www.londoncalling.nl

De Indiestad passepartouts zijn uitverkocht, maar voor de genoemde concerten en het grootste deel van de overige line-up (Parquet Courts, Come, Woods, Treetop Flyers, Jacco Gardner en meer) zijn nog losse kaarten te koop. Kijk op www.paradiso.nl en www.indiestad.nl voor alle informatie.