London Calling

London Calling nieuws: Foxygen afgelast maar Drenge en Vondelpark bevestigd.

Helaas moet Foxygen zijn Europese tour afzeggen, en dus ook het concert dat ze op vrijdag 24 mei op London Calling zouden geven. Een goede vervanger is gevonden in de Londense band Vondelpark. Ook is Drenge bevestigd voor de tweede London Calling dag op zaterdag 25 mei.

Het officiële bericht van Foxygen:

“We have some unfortunate news. We have to cancel our upcoming EU dates for May and June and upcoming EU festivals. We’d like apologize to all our European fans and supporters. We know this causes frustration and headaches for ticket buyers and promoters alike. We assure you this is ultimately for the creative health of the band.  We will back in EU soon and promise to make this up to all of you. Please understand. Thank you again, all of you. Your time, attention and support mean the world to us. Thanks for your understanding in all of this and hopefully we come out of this unfortunate situation with a much healthier band.”

Drenge bestaat uit de broers Eoin en Rory Loveless die met zijn tweeën een wonderschone hoop herrie weten te maken. Rory drumt en Eoin speelt gitaar. De muziek zit ergens tussen energieke punk en stevige rock in maar dan met een soort new wave sfeer erin. Luister naar de debuutsingle ‘Bloodsports’ en je weet genoeg: dit wil je een keer live meemaken.

http://www.youtube.com/watch?v=8sqJIdcKsrs

Op 1 april komt het langverwachte debuutalbum ‘Seabed’ van de band Vondelpark uit. Een plaat vol hypnotiserende indie. “It’s supposed to be the ultimate bedroom listen”; zegt het Londense trio over hun eigen muziek en daar hebben ze wel gelijk in want de muziek klinkt als een lekker warme deken. Gloedvolle synths, bedwelmende beats en vocalen van iemand die net uit een mooie droom ontwaakt.

http://www.youtube.com/watch?v=sRS0vQATI_Q

De kaartverkoop van London Calling en Indiestad is in volle gang. Kaarten voor London Calling zijn €20,00 per dag en €35,00 voor een passepartout (24 en 25 mei) excl. lidm. Kijk voor meer informatie over de line-up van London Calling op www.londoncalling.nl