The Cat Empire

Collectief onderneemt grootste wereldtournee ooit.

Met slechts weken verwijderd van de internationale release van hun nieuwe album kondigt The Cat Empire hun grootste wereldtournee ooit aan. Op woensdag 13 november 2013 staat The Cat Empire in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De tickets voor ‘Steal The Light World Tour 2013’ gaan vrijdag 26 april om 10.00 uur in de verkoop.

Het beste genre overstijgende, platina winnende collectief van Melbourne The Cat Empire kondigt vandaag hun grootste wereldtournee ooit aan, met bijna 70 shows op drie verschillende continenten om de release van hun vijfde studioalbum, Steal the Light, te vieren.

In de afgelopen tien jaar heeft de band een geweldige internationale reputatie weten op te bouwen en zichzelf te vestigen als één van Australisch uniekste muzikale exportproducten. De Steal The Light World Tour begint in juli in Noord Amerika. Vervolgens gaan zij via Zuid-Amerika naar hun thuisland om vervolgens vanaf oktober 2013 in de grotere zalen van Europa op te treden.

De eerste single van het nieuwe album, ‘Brighter than Gold’, is goed ontvangen door het publiek en heeft in Nederland de Megahit status bereikt op 3FM. Daarnaast verscheen het nummer slechts twee weken nadat het uitkwam al op nummer 17 in de iTunes -top20.

‘Brighter than Gold’ is slechts een hint van al het goede van het nieuwe album Steal the Light. Het nummer verschijnt tien jaar nadat de band de scene bestormde met het album The Cat Empire, dat binnen twee weken goud bereikte in Australië. Het werd opgevolgd door een tweede album, Two Shoes uit 2005, dat op nummer 1 binnenkwam, en nog twee prijswinnaars van albums later lijkt het erop dat The Cat Empire geen enkele intentie heeft het rustiger aan te doen. ‘Op veel manieren is deze plaat een terugkeer naar onze oorspronkelijke esthetiek, een heel eenvoudige: muziek is om op te dansen en je lekker te voelen. De plaat en de optredens zijn er om mensen blij te maken, mensen aan het dansen te maken. Dat is het enige wat we willen,’ mijmert Angus.

De voorverkoop voor de Steal the Light World Tour begint 26 april. Vergeet je dansschoenen niet.

THE CAT EMPIRE – STEAL THE LIGHT WORLD TOUR 2013

Woensdag 13 november 2013
Heineken Music Hall – Amsterdam
Entree: € 35,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag 26 april om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).