Bevrijdingsfestival Den Haag

Eerste Malieveld editie trekt 45.000 bezoekers.

De zesde editie van het Bevrijdingsfestival Den Haag heeft zondag 5 mei op het Malieveld naar schatting 45.000 bezoekers getrokken van jong tot oud. De verhuizing van het Spuiplein naar het Malieveld blijkt daarmee een goede keus te zijn geweest. Net als voorgaande jaren deden opmerkelijk veel mensen mee aan de inhoudelijke activiteiten op het festivalterrein, rond het centrale thema van dit jaar: Vrijheid spreek je af. Het festival werd zoals elk jaar geopend door burgemeester Jozias van Aartsen.

Publiekstrekkers

De grootste publiekstrekkers op het festival waren de muzikanten van Simple Minds met gastzanger Owen Paul, Ambassadeur van de Vrijheid Dio en het gelegenheidskoor dat voor het televisieprogramma Golden Oldies bijeen was gebracht door presentator Ruben Nicolai. Voor de leden van het koor was het optreden om meerdere redenen bijzonder; alle leden komen uit Den Haag en omstreken, de meeste hebben de oorlog meegemaakt en dit was waarschijnlijk hun laatste gezamenlijke optreden. Ook Leona Philippo en de slotacts VanVelzen en Splendid wisten veel publiek naar het Malieveld te trekken.

@Bevrijdingsfestival Den Haag

Fotografie: Anneke Ruys