Brabant Open Air

Line-up Maten van Brabant compleet.

De organisatie van Brabant Open Air voegt Nikki Kerkhof (winnares Idols 2008), Anneke van Giersbergen en Peter Koelewijn toe aan de line-up van vrijdag 6 september. Samen met Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Frank Lammers, Björn van der Doelen, Joris Rasenberg, Fred van Dijk en Nol Havens vormen zij de Maten van Brabant.

Op 6 en 7 september 2013 beleeft Eindhoven de vijfde editie van stadsfestival Brabant Open Air (BOA). Net als vorig jaar vindt het festival plaats op Strijp-S, in het hart van de stad. Het festival start met De Maten van Brabant, een zinderende feestavond met een Brabants tintje. Tijdens deze avond spelen Brabantse artiesten een nummer van zichzelf en gaan ze spannende samenwerkingen aan. Ook brengt elke artiest een ode aan Brabant.

De Brabantse artiesten Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Frank Lammers, Björn van der Doelen, Joris Rasenberg, Nol Havens, Fred van Dijk, Nikki Kerkhof, Anneke van Giersbergen en Peter Koelewijn vormen de Maten van Brabant. Ze worden begeleid door de band van Guus Meeuwis. Deze band wordt voor deze gelegenheid omgedoopt tot de Braband.

De Opmaten van Brabant

Voorafgaand aan de maten krijgt aanstormend talent de kans om zich in de kijker te spelen. Daarvoor heeft de organisatie een wedstrijd uitgeschreven onder de naam Opmaten van Brabant. Muzikale acts kunnen zich aanmelden via de website www.brabantopenair.nl. Zij maken kans om BOA te openen en 50 toegangskaarten te winnen voor hun fans.

Zaterdag
Op zaterdag brengt BOA ruim ruim twintig topacts verdeeld over drie podia. Er komen bands als Bløf, Kensington, Handsome Poets, Moke, Jon Allen, The Kik, Ed Kowalczyk, Chef’Special, Blaudzun, Bettie Serveert, Douwe Bob, Navarone, D Deadly, Isabelle Amé en Tessa Rose Jackson. De afsluitende act is Will and the People, bekend van de hit Lion in the Morning Sun.

Music & Brains
Brabant Open Air brengt méér dan muziek alleen. In samenwerking met Tilburg University biedt BOA unieke hoorcolleges aan onder de titel: Music & Brains. Professor Marc Swerts vertelt over liegen en de expressie van emoties. Professor Marcel Zeelenberg gaat het hebben over spijt.

Twee afterparty’s

Beide dagen worden afgesloten met daverende afterparty’s die tot diep in de nacht doorgaan. Tijdens de afterparty van vrijdag staan de 80’s centraal tijdens met 80’s Verantwoord. Zaterdagnacht draaien de DJ’s tijdens de afterparty muziek uit de 90’s tijdens 90’s NOW.

Tickets
Een toegangsbewijs kost ? 20,00 voor de vrijdag en ? 32,50 voor de zaterdag. Tickets voor de afterparty zijn alleen verkrijgbaar in combinatie met een festivalticket en kosten ? 7,50. Tickets voor BOA zijn verkrijgbaar via de website van Brabant Open Air en via Ticketmaster. Wie met de trein komt, kan ook een combiticket aanschaffen bij de Spoordeelwinkel van de NS. Het combiticket bestaat uit een NS e-ticket Dagretour naar Eindhoven en een ticket voor BOA.

Consumptiebonnen met korting

Brabant Open Air gaat niet alleen om muziek, maar ook om lekker eten en drinken. Consumptiebonnen voor BOA zijn in de voorverkoop verkrijgbaar met 20% korting. Consumptiebonnen zijn online te koop via Ticketmaster.

Ga voor meer informatie over Brabant Open Air naar www.brabantopenair.nl.