Charles Bradley

Documentaire ‘Charles Bradley: Soul of America’ nogmaals in Melkweg Cinema.

De inmiddels 65-jarige voormalig James Brown-imitator en rising-star Charles Bradley staat volop in de belangstelling sinds zijn debuutplaat ‘No Time For Dreaming’ door Rolling Stone Magazine tot 1 van de 50 beste platen van 2011 werd gebombardeerd. Onlangs volgde zijn tweede album ‘Victim of Love’, een soulplaat die wederom lovend werd ontvangen en door 3voor12 tot album van de week werd gekroond. In de documentaire ‘Charles Bradley: Soul of America’ wordt zijn transformatie van James Brown-imitator tot ware soulster vastgelegd, startend op zijn 62ste verjaardag. Voor het eerst in zijn leven heeft hij succes als zichzelf, al verraden zijn aanstekelijke vreugdedansjes nog altijd de ‘moves’ van Brown. Deze voormalige IDFA@Melkweg hit is nu nogmaals op het grote scherm te zien in Melkweg Cinema op 1, 10, 15, 22 & 28 juni.

Fotografie: Harold Versteeg

© Melkweg