Clementine

Debuutalbum ‘Special to me’ komt 24 mei uit.

Op 24 mei komt het debuutalbum van de Nederlandse zangeres Clementine uit. Het album draagt de titel ‘Special to me’ en bevat een verzameling frisse folk-pop liedjes die stuk voor stuk een eigen verhaal vertellen. Clementine voelt zich al van jongs af aan sterk verbonden met Ierse en Keltische muziek en haar warme stem samen met het gebruik van akoestische instrumenten geven het album een intiem en persoonlijk karakter. Luister hier alvast naar de eerste single Special To Me.

Clementine nam ‘Special to me’ op met haar vaste bandleden folkgitarist Philip Masure, die ook voor de productie tekende, en multi-instrumentalist Siard de Jong. Beide muzikanten maken actief deel uit van de internationale folk scene en treden in verschillende formaties over de hele wereld op. Naast de songs die ze zelf schreef samen met tekstschrijver Math van Heck, covert Clementine op het album twee van haar persoonlijke favorieten: ‘Motherland’ van Natalie Merchant (10.000 Maniacs) en ‘Ready for the Storm’ van de Schotse singer-songwriter Dougie MacLean.

‘Special to me’ ligt vanaf 24 mei in de winkels en zal op zondag 9 juni tijdens een speciaal concert officieel worden gepresenteerd. De locatie en verdere details zullen worden gepubliceerd op de officiële website:
www.clementine.fm

Clementine Live:
26-5 Hellevoetsluis, Kerk aan de Ring
31-5 Bergen op Zoom, Theater De Maagd
9-6 CD presentatie ‘Special to me’