Dudettes

Twittercontact Groningse rockband leidt tot voorprogramma Skunk Anansie.

De Groningse rockband Dudettes mag in juli maar liefst drie keer aantreden als voorprogramma van de Britse band Skunk Anansie tijdens hun Nederlandse club tour op 8 juli in Utrecht (Tivoli), 10 juli in Tilburg (013) en 11 juli in Groningen (Oosterpoort). Twitter vormde daarbij een belangrijke factor!

 

Twitter

Drumster Ingrid: “We schrokken ons dood toen we via Twitter de melding ‘Skunk Anansie is now following you’ kregen en werden er doodnerveus van”. Even daarvoor waren de leden van Dudettes op Paaspop zelf al tevergeefs achter Skunk Anansie aangeweest om ze te benaderen. “Paaspop vormde de ideale kans om op ze af te stappen dachten we, totdat we er achter kwamen dat de band één dag eerder dan ons in Schijndel speelde. Balen!”, aldus frontvrouw Zjoly Onrust. In een uiterste poging om contact te krijgen heeft de band toen een tweet gestuurd. “Een paar dagen later kregen we via ons management een verlossende e-mail met de uitnodiging om alle drie Nederlandse clubshows te openen. Toen hebben we over de grond gerold van blijdschap!”.

Make It Loud

Onder andere dankzij een grote populariteit op social media en de lancering van een ‘kekke’ videoclip ter ondersteuning van Dudettes’ nieuwe single ‘Make It Loud’, wist de band onlangs een optreden op Paaspop af te dwingen. Backstage op het festival zochten de meiden tevergeefs naar Skin en consorten die, met name in de beginperiode van Dudettes, een grote inspiratiebron vormden. Inmiddels heeft Dudettes steeds meer een eigen sound ontwikkelt.

Skunk Anansie

Skunk Anansie wordt, net als Dudettes, aangevoerd door een flamboyante donkere frontvrouw, en was één van de smaakmakers van de jaren 90. Van politiek geladen metal naar breekbare ballads; met een eigenzinnige sound wist de band wereldhits te scoren als Hedonism, Weak en Brazen (Weep) en scoorde multiplatina albums met Paranoid And Sunburnt (1995), Stoosh (1996) en Post Orgasmic Chill (1999).

In vogelvlucht

Dudettes is een rockband uit Groningen, die wordt aangevoerd door Cynthia Weiss op gitaar, Ingrid Lodewegen op de drums en leadzangeres Zjoly Onrust. In 2011 presenteerden ze hun in Amerika opgenomen debuutalbum in Paradiso en speelden ze samen met Triggerfinger voor uitverkochte zalen. In 2012 speelden ze te midden van Emeli Sandé en Katzenjammer op Eurosonic/Noorderslag, in het voorprogramma van de Golden Earring, MOKE en Rigby. Deze zomer is de band te zien op vele festivals.