Guus Meeuwis

Het Kan Hier Zo Mooi Zijn.

Guus Meeuwis, inmiddels ruim zeventien jaar succesvol in het vak, brengt vandaag zijn negende studioalbum uit: ‘Het Kan Hier Zo Mooi Zijn’, een muzikaal verrassend, energiek feel-good album.

In tegenstelling tot voorgangers ‘NW8’ en ‘Armen Open’, waaraan een uitgekiend plan aan ten grondslag lag, doken Guus en zijn band dit keer onbevangen en zonder plan van aanpak de studio in. “We hebben onszelf geen restricties opgelegd en zijn gewoon begonnen”, legt de zanger uit. “Die ontspannen benadering heeft goed gewerkt: het ene na het andere liedje kwam er uit. We hebben nog nooit zoveel materiaal gehad.”

Het album werd geproduceerd door Erik Schurman, die eerder werkte met Handsome Poets. Schurman belichaamde precies de sound die Guus voor ogen had: “Die energieke sound sprak me onwijs aan. Het klonk heel open en fris, duidelijk een sound van nu. Erik had ook nog eens een frisse kijk op onze muziek, die wij al 16 jaar maken en sinds de laatste paar albums zelf produceren. We wilden weer een volgende stap maken, en hij heeft ons laten zien dat er veel meer mogelijkheden zijn.“

Het repertoire op ‘Het Kan Hier Zo Mooi Zijn’ is ook dit keer weer het resultaat van de muzikale drie-eenheid Guus Meeuwis, Jan-Willem Rozenboom en JW Roy. Bijdragen zijn er ook van Rowwen Hèze-frontman Jack Poels (‘Nieuwe CD’, ‘Een Dag Als Vandaag’) en wielrenner en tekstschrijver Peter Winnen, die de tekst schreef van ‘Waar Je Ook Bent’.

Naast het standaardalbum met twaalf nummers, komt ‘Het Kan Hier Zo Mooi Zijn’ ook uit in een Limited Deluxe Edition met negen exclusieve extra tracks “Van Keukentafel tot Podium” plus unieke demo’s en live opnamen.

Fotografie: Harold Versteeg