Junkie XL

Holkenborg maakt filmmuziek voor ‘300: Rise of an Empire’.

Tom Holkenborg (Junkie XL) maakt de filmmuziek voor de nieuwe Hollywood kraker ‘300: Rise of an Empire’ die in het voorjaar van 2014 uit komt. De film is een opvolger van de film ‘300’ uit 2007. Die bracht bijna een half miljard dollar op. Holkenborg leerde producer Zack Snyder kennen tijdens een eerdere samenwerking voor ‘Man of Steel’. Het is voor het eerst dat een Nederlandse muzikant en componist op dit niveau in Hollywood opereert.

Eerder maakte Holkenborg de muziek voor Nederlandse films als ‘De Gelukkige Huisvrouw’, ‘De Heineken Ontvoering’ en ‘New Kids Turbo’. In de Verenigde Staten werkte hij met onder anderen ’s werelds grootste filmcomponist Hans Zimmer aan films als ‘Dark Knight Rises’, ‘Madagascar 3’ en ‘Man of Steel’.

Het tekenen voor ‘300: Rise of an Empire’ is een grote stap voor Holkenborg. ‘Het is een droom die uitkomt om de muziek voor zo’n grote film te maken en daarmee miljoenen mensen wereldwijd te bereiken. Bovendien is het een eer om met Zack te werken. Hij is een regisseur en producer met een geweldige staat van dienst, die bovendien alle ruimte laat voor mijn creativiteit en ideeën’.

Over Junkie XL
Met de muziek die Holkenborg maakte voor spellen als ‘Need for Speed’ en ‘Burnout’ bereikt hij dagelijks meer dan 30 miljoen gamers. De afgelopen jaren was Holkenborg betrokken bij de filmmuziek van Hollywood kaskrakers als ‘Inception’ en ‘The Dark Knight Rises’. Tegelijkertijd componeerde hij stukken voor het Nationaal Ballet en het Metropole Orkest. In september 2012 kwam zijn zesde studioalbum ‘Synthesized’ uit. Behalve aan ‘300: Rise of an Empire’ componeert hij op dit moment ook de muziek voor de film ‘Paranoia’, een film van Independent Studio Relativity Media die later dit jaar verschijnt. Holkenborg woont en werkt in Los Angeles.

 

Fotografie: Harold Versteeg

[bol_product id=”1000004013100265,1000004005910168″ price_range=”undefined” name=”junkie xl” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1369132323_links.css”]