Mark Knopfler

Topgitarist en zanger in Ziggo Dome.

Op 14 mei stond Mark Knopfler in Ziggo Dome voor het eerste van twee Nederlandse concerten.  Op 7 juni staat hij nog in de Ijsselhallen in Zwolle.

Mark Knopfler vestigde zijn naam als topgitarist met zijn band Dire Straits en behoort tot het summiere lijstje van grootste gitaristen aller tijden. 

Tijdens zijn jaren met Dire Straits en zijn solocarrière verkocht Knopfler meer dan 120 miljoen albums wereldwijd. Dit jaar is het net twintig jaar geleden dat Dire Straits hun laatste show speelden. Maar Knopfler ging door en floreert ook solo.

PrivateeringDe nieuwste plaat van mark Knopfler is Privateering en is het zevende soloalbum sinds het uiteenvallen van zijn band Dire Straits. Privateering bevat maar liefst 20 nummers en is het eerste dubbel cd/studioalbum die Knopfler ooit heeft uitgebracht. Alle nummers zijn door Mark Knopfler zelf geschreven.

“Hoe ouder ik word, hoe meer ik wil schrijven”, licht hij toe, “Ik geniet steeds meer van het hele proces van schrijven, opnemen en live spelen. Het voelt voor mij bijna als een lange trip.” Naast nieuw materiaal maakt Knopfler maar wat graag plaats voor zijn oude klassiekers. “De Dire Straits nummers maken deel uit van onze levens. Ik speel de nummers graag een tikje anders om niet routineus te klinken. Maar ik hou ervan die nummers opnieuw te spelen. Ik heb ze geschreven en mijn fans houden ervan. Zo simpel is het.”

@Ziggo Dome

Fotografie Paul Barendregt