Oddisee

Rapper komt voor twee shows naar Nederland.

Op zaterdag 16 november is dirty East Coast rapper Oddisee met zijn live band te zien tijdens het Buma Rotterdam Beats festival en op zondag 17 november in de Melkweg, Amsterdam. De kaartverkoop voor het optreden in de Melkweg start op donderdag 16 mei om 10.00 uur, kaarten voor Buma Rotterdam Beats zijn vanaf zaterdag 1 juni 10.00 uur beschikbaar.

Oddisee, echte naam Amir Mohamed el Khalifa, is een bijzonder actieve producer en mc uit Washington. Zo heeft hij samengewerkt met grote namen als DJ Jazzy Jeff, Little Brother en Talib Kweli en heeft hij het hiphoptrio Diamond District opgericht. Ook heeft hij inmiddels meer dan tien albums en mixtapes op zijn naam staan. Wat de muziek van Oddisee uniek maakt is dat zijn ernstige en scherpzinnige teksten de luisteraar aan het denken zetten. Onrechtvaardigheid wordt aangepakt, de underdog gevierd en er wordt gerapt over de frustratie van het leven en de ongelijkheid in de wereld. Dit alles wordt muzikaal omlijst door bruisende beats, meeslepende soulvolle harmonieën en fijn flowende raps. Kortom, Oddisee laat met flair de dirty East Coast hiphop herleven.

Hiphop album of the year
Oddisee’s langverwachte plaat ‘People Hear What They See’ kwam juni vorig jaar uit op het gelauwerde Mello Music Group-label. Het album kreeg goede kritieken van onder meer de BBC, Hip Hop DX en Soul Culture en werd bovendien door iTunes verkozen tot beste hiphopalbum van het jaar. Met het nummer ‘Paralyzed’ afkomstig van de EP ‘Odd Renditions’ (november 2012) gooide Oddisee ook in Nederland hoge ogen, onder andere 3FM dj’s Michiel Veenstra en Gerard Ekdom waren bijzonder gecharmeerd van het nummer dat niet alleen raps van Oddisee zelf bevat, maar ook vocalen van Bon Iver en een sample uit de Aretha Franklin evergreen ‘I Say A Little Prayer’.

Om de openingstrack ‘Ready To Rock’ te quoten: je bent maar beter up & ready to roll voor Oddisee!

ODDISEE

Zaterdag 16 november 2013
Buma Beats Rotterdam
Kaartverkoop start op zaterdag 1 juni om 10.00 uur via www.buma-rotterdam-beats.nl.

Zondag 17 november

Melkweg | Amsterdam
Entree: € 17,50 (excl. servicekosten en lidmaatschap)
Kaartverkoop start op donderdag 16 mei om 10.00 uur via www.melkweg.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Kijk voor meer informatie over Oddisee op www.oddiseemusic.com of op Facebook.