Sabrina Starke

Zangeres met Metropole Orkest in Paradiso.

‘Lean On Me, The Songs of Bill Withers’ is de titel van het nieuwe album van Sabrina Stark. Gisteren werden de nummers opgevoerd samen met het Metropole Orkest.

Het repertoire van Bill Withers vormt al jaren een grote inspiratiebron voor Sabrina. Het album ‘Lean On Me’ zal op 3 mei uitkomen. De keuze om juist het repertoire van Bill Withers met het Metropole Orkest uit te voeren kwam tot stand nadat dirigent Vince Mendoza Sabrina persoonlijk benaderde om een album met hem en het orkest op te nemen, een kans die Starke met beide handen aangreep.

In een nieuw avondvullend theaterprogramma liet de zangeres het publiek kennis maken met het repertoire, de roots en het leven van de soullegende Bill Withers, bekend van o.a. “Ain’t no sunshine”, “Lovely day” en “Just the two of us”. Waarom juist Bill Withers? Een uitgebreid antwoord op deze vraag zal het publiek krijgen tijdens de muzikale voorstelling.

@Paradiso

Fotografie: Dennis Beekelaar