Tom Odell

Zanger geeft concert in Paradiso.

Loren Nine was vanmiddag gebeld om als voorprogramma bij Tom Odell te fungeren. Ze had net haar biologie examen achter de rug vertelde ze. Helaas was de zaal nog niet geheel gevuld en was men meer aan het kletsen met elkaar dan aan het luisteren naar Loren Nine Geerts.

Is Tom Odell meer dan een hit, dat is de vraag voor vandaag.

‘I’m feeling small’ brengt hij in Paradiso en dat is rustig ingetogen. Daarna volgt weer wat luider ‘Oh darling’. Weinig interactie is er in het begin met het publiek. Tom heeft veel houvast aan zijn piano. De samenzang met de 2 gitaristen klinkt goed en de stemmen vullen elkaar prima aan. Ook de hoge tonen klinken zuiver.

Eerste keer dat je iets doet is het speciaal, ‘Another love’ is de song die erbij hoort en dat blijft toch ook een speciaal nummer.‘Hold me’ heeft daarna weer wat meer power. Zo is de afwisseling aanwezig maar weet met me niet echt te pakken.

De titeltrack van zijn album ‘Long way down’ speelt hij als encore. Gevoelig driestemmig met de piano en stem op de voorgrond, de andere instrumenten  ingetogen in een muisstil Paradiso. Dat is tegenwoordig wel bijzonder!

‘Honky tonk woman’,  een Rolling Stones cover, waar hij in juli het voorprogramma mag zijn leek de afsluiter, maar er volgde nog een song om toen alles op het podium in een chaos achter te laten. Microfoon en zijn stoel wegtrappend.We zijn benieuwd of Tom Odell het publiek mee kan krijgen op de komende edities van de grote Nederlandse festivals als Pinkpop en Lowlands? We gaan het zien.

Verslag en fotografie: Hans Kreutzer