Tyga

Zijn optreden in de Melkweg.

Tijdens zijn show vorig jaar heeft Tyga bewezen één van de hotste rappers van dit moment te zijn. Behalve de “klassiekers” van zijn voorgaande albums, presenteert Tyga ditmaal zijn nieuwste plaat ‘Hotel California’.

In 2007 was hij er ineens tijdens de MTV Video Music Awards: Tyga. De toen nog compleet onbekende hiphopper stond in de spotlights toen hij samen rockband Fall Out Boy, Travis McCoy van Gymclass Heroes en Lil’ Wayne een waanzinnig optreden gaf. Het resultaat: iedereen was laaiend enthousiast over de jonge rapper uit Compton, Los Angeles. Een jaar later presenteerde Tyga zijn debuutalbum ‘No Introduction’ dat door zowel de media als het publiek vol lof werd ontvangen. Het hiervan afkomstige nummer ‘Deuces’ met Chris Brown werd bovendien genomineerd voor de Grammy Award voor Best Rap/Sung Collaboration. Ook immens populaire games als Madden NFL en Need for Speed en films als Fighting maken graag gebruik van Tyga’s opzwepende songs.

In 2012 kwam Tyga met de opvolger van ‘No Introduction’ die alle verwachtingen overtrof. Dankzij de hoogstaande producties, uiteenlopende arrangementen en samenwerkingen met onder andere Snoop Dogg, Drake en Nas, werd ook langspeler ‘Careless World: Rise of the Last King’ een regelrechte hit. Al in de eerste week gingen er maar liefst 61.000 exemplaren over de toonbank, waardoor het album direct op nummer 4 van de Billboard 200 belandde. Dit voorjaar staat de release van Tyga’s derde plaat op de planning. Met gastoptredens van o.a. Rick Ross, Nicki Minaj, Chris Brown en Wiz Khalifa belooft ook ‘Hotel California’ een groot succes te worden.

Fotografie: Terence Wong Swie San

© Melkweg | Greenhouse Talent