Welcome to The Village

Popfestival verbouwt eigen eten.


Op het popfestival Welcome to The Village eten festivalgangers eind juli salade uit eigen tuin. Afgelopen weekend ging de eerste spade de grond in en komende week worden de eerste zaadjes geplant. In de groentetuin worden de komende maanden de groentes en kruiden gekweekt die vrijwilligers, artiesten en bezoekers moeten voeden. De tuin wordt mede-onderhouden door mensen uit de dagbesteding van zorginstelling Talant en vrijwilligers van het festival. De receptuur voor de speciale Village-salade wordt verzorgd door meesterkok Albert Kooy van Stenden Hogeschool.

Het is te gek dat een festival van deze omvang zijn groente lokaal verbouwt”, aldus stadsboer Gosse Haarsma van de gemeenschappelijke Leeuwarder groentetuin Âsum. “Echt alles klopt aan deze tuin. Van het idee om lokaal verbouwd eten te verkopen, tot hoe we de tuin organiseren met vrijwilligers en mensen met een beperking”. Als de groentetuin een succes blijkt, wordt volgend jaar ook bamboe verbouwd voor goedkope en duurzame festivalhekken en afzetting.

Welcome to The Village wordt gehouden op recreatiegebied De Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden. Het vindt plaats van 26 t/m 28 juli. Een weekendticket voor het festival kost vijftig euro, daarnaast worden er ook losse dagkaarten verkocht. Logeren kan op de speciale festivalcamping.

Op het festival zijn optredens van ruim zestig bands en dj’s. Hieronder …And You Will Know Us By The Trail Of Dead, We Were Promised Jetpacks, Ewert and the Two Dragons, And So I watch You From Afar, Truckfighters, Mister & Mississippi en nog dertig meer op het nieuwe driedaagse festival vlakbij Leeuwarden spelen. Daarnaast maakt het festival in het voorjaar nog een kunst- en literatuurprogramma bekend. Op welcometothevillage.nl vind je alle informatie.

Welcome to The Village wordt georganiseerd door Stichting Asteriks. De stichting is ook organisator van festivals als Jailbreak, Olderock, het Notfall Filmfestival en Podium Asteriks.