Alicia Keys

Zangeres, songwriter en producer in Ziggo Dome.

Op 7 juni gaf Alicia Keys een uitverkocht concert in Ziggo Dome.

Sinds de release, in 2001, van haar memorabele debuutalbum, Songs in A Minor, heeft Alicia Keys een ongeëvenaard repertoire van hits en successen opgebouwd, waaronder de verkoop van meer dan 30 miljoen albums en 30 miljoen singles over de hele wereld, en ruim honderd prijzen, onder meer veertien Grammy Awards, elf Billboard Music Awards en drie MTV Europe Awards. Van het recentste album van Keys, Element of Freedom, die vele malen platina scoorde, zijn alleen al in Europa ruim anderhalf miljoen exemplaren verkocht.

Girl on FireDe eerste single van haar nieuwe album, de titelsong ‘Girl on Fire’, waarop ook Nicki Minaj te horen is, staat in de top 10 van iTunes in veel landen (waaronder Frankrijk, Duitsland, België, Nederland en Zwitserland) en in de top 5 van de Europese hitlijsten op de radiostations. Het album Girl on Fire is geschreven en geproduceerd door Alicia, met medewerking van onder meer Jeff Bhasker (Kanye West, Bruno Mars), Salaam Remi (Amy Winehouse, Nas), Frank Ocean, Emile Sande en Jamie XX.

Het voorprogramma was in handen van zanger Miquel.

© Ziggo Dome

Fotografie: Anneke Ruys