Clementine

Haar album ‘Special To Me’.

Clementine is een nieuwe Nederlandse akoestische band rond de zangeres Clementine. De band brengt op ‘Special To Me’ stoere folkmuziek, waarin de zee en het water nooit ver weg zijn.

Op het eerste album staan een aantal liedjes met folk-pop invloeden. Het zijn songs met een eigen verhaal die soms intiem in balladvorm dan weer heerlijk up-tempo klinken. Clementine heeft een sterke binding met de Ierse en Keltische folkmuziek en laat dat ook in de liedjes weerklinken. Er wordt veel gebruik gemaakt van akoestische instrumenten en in combinatie met de warme stem van Clementine levert dat een collectie mooie songs op. Behalve eigen nummers staan er ook covers op, zoals ‘Motherland’ van Nathalie Merchant en ‘Ready for the Storm’ van de Schotse singer-songwriter Dougie McLean. Clementine maakt zich de nummers geheel eigen en dat resulteert in iets geheel eigens. In de toekomst gaan we vast nog veel van Clementine horen.

Tekst: Anneke Ruys

Winactie:

We mogen 3 cd’s weg geven. Geef aan op Twitter, Facebook of hieronder waarom jij deze cd moet hebben.