Julio Iglesias

Spaanse zanger geeft concert in Ahoy.

Julio Iglesias, de best verkopende Spaanse artiest ooit, was op 9 juni voor een concert in Nederland. Zijn album ‘1’, met daarop al zijn grootste hits, stond afgelopen jaar wereldwijd bovenaan in de charts. Ook bij ons schoot de cd pijlsnel naar de eerste plaats in de albumlijsten. Iglesias heeft zoveel wereldhits op zijn naam staan, dat zijn verzamelaar een dubbel-cd moest worden.

De ondertussen 69-jarige Julio Iglesias ziet er nog steeds strak uit. Ooit stond hij tussen de doelpalen bij Real Madrid, tot een auto-ongeluk in 1963 een einde maakte aan zijn sportieve carrière. Een geluk bij een ongeluk, want Iglesias slaagde er vervolgens in om een ongeëvenaarde muzikale carrière uit te bouwen. Hij verkocht wereldwijd meer dan 300 miljoen (!) albums, wat hem één van de 15 best verkopende artiesten uit de geschiedenis maakt. ‘Un Canto a Galicia’, ‘To All The Girls I’ve Loved Before’, ‘Quiereme Mucho’, ‘Fragile’ (met Sting),… de lijst met Julio Iglesias-hits is ellenlang.

© Ahoy

Fotografie: Paul Barendregt