Sophie Hunger

Zwitserse zangeres komt op 13 dec naar Haarlemse Patronaat.

Sophie Hunger groeide op in Zwitzerland, Engeland and Duitsland. In 2006 nam ze haar eerste album, “Sketches on Sea“, op in haar eigen woonkamer en verkocht meteen een paar duizend stuks. Gerenommeerde muzikanten als Erik Truffaz, The Youngs Gods and Stephan Eicher wilden met haar werken. Ook buiten Zwitserland viel ze op en in Engeland schreef The Guardian over haar: “Laura Marling, Beth Orton and Björk in one folk-rocking package” en dat is waarschijnlijk de beste omschrijving van haar bezwerende geluid.

Haar eerste twee studio albums ‘Monday’s Ghost’ en ‘1983’ verschenen in 2008 en 2010 en beiden belandden direct op de eerste plaats in de Zwitserse album charts, maar haar succes bleef niet in eigen land. Zo stond ze op het befaamde Glastonbury Festival en tourde ze door noord Amerika met Madeleine Peyroux.

Afgelopen najaar verscheen haar nieuwe album, ‘The Danger of Light’, een samenwerking met producer Adam Samuels (Warpaint, Daniel Lanois, John Fursciante). Muzikanten als Josh Klinghoffer (Red Hot Chilli Peppers, PJ Harvey), Nathianiel Walcott (Bright Eyes), Steven Nistor (Daniel Lanois, Danger Mouse) speelden mee op dit album.

De ticketverkoop voor deze show gaat zaterdag 22 juni van start!

[bol_product id=”1000004006490261,1000004012949880″ price_range=”undefined” name=”Sophie Hunger” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1372524336_links.css”]