Elephant Stone

Nieuw album op 30 september verwacht.

Elephant Stone heeft een contract getekend bij V2 Records en brengt daar op 30 september het nieuwe album uit, simpelweg Elephant Stone getiteld. Het album werd in zes weken tijd geschreven, gearrangeerd en opgenomen in de Breakglass Studios in Montreal met Jace Lasek (the Besnard Lakes, Suuns).

Zoals vele legendarische albums is Elephant Stone niet te categoriseren. Het album laat zich beluisteren als een muzikale reis die je via Brian Jonestown Massacre meevoert naar de danstunes van Caribou om je via Hindoestaans raga spiritualisme weer terug te brengen. ‘The album is about what’s in my heart and soul. I approach making music more from an intuitive approach rather than cerebral… Kind of like walking blind folded and trusting your senses/intuition to guide you. I like not knowing what the future holds… which is funny as I’m bit of a control freak. But basically, the music has the move me and the lyrics have to be me. I make music to connect with people.’– aldus voorman Rishi Dhir.

De uit Montreal afkomstige band werd in 2009 opgericht door zanger, sitarspeler en basgitarist Rishi Dhir. Dhir is een van de meest gewaardeerde sitarspelers in de psychedelische muziekscène en heeft met vele artiesten en bands gespeeld waaronder Black Angels, Brian Jonestown Massacre, The Horrors en The Soundtrack Of Our Lives. Naast Rishi Dhir bestaat Elephant Stone uit Gabriel Lambert (geetar, zang), Stephen ‘Le Venk’ Venkatarangam (toetsen, bas, zang) en Miles Dupire (drums, zang). Meer informatie: www.elephantstonemusic.com