Erykah Badu

Charismatische jazz- en soulgrootheid in de Melkweg.

De charismatische jazz- en soulgrootheid Erykah Badu stond gisteren met een uniek optreden in de Melkweg.

Badu brak in 1997 in één klap door met haar debuutalbum ‘Baduizm’ waarmee ze niet alleen zichzelf op de kaart zette, maar ook de hele neosoulbeweging aanzwengelde. Vele hits, als ‘On & On’ en ‘Tyrone’ komen op haar naam te staan en wanneer het in 2000 door Motown uitgebrachte album ‘Mama’s Gun’ uitkomt, stijgt ze naar iconische hoogte. In 2008 verschijnt uiteindelijk haar vierde plaat ‘ New Amerykah Part One’, in 2010 gevolgd door ‘New Amerykah Part Two; de eerste twee delen van een drieluik aan nieuw materiaal.

Het was een prachtige avond vol R&B, soul, blues en jazz die met zelfverzekerdheid en werd bezieling gebracht.

Fotografie: Harold Versteeg

© Melkweg