Joe Bonamassa & Beth Hart

Gouden award voor gezamenlijk album.

Enkele minuten voor aanvang van hun tweede uitverkochte show in theater Carré in Amsterdam, namen zangeres Beth Hart en gitarist Joe Bonamassa een gouden award in ontvangst voor hun eerste gezamenlijke album ‘Don’t Explain’. De twee shows in Nederland ter promotie van hun onlangs verschenen tweede album ‘Seesaw’ waren in razend tempo uitverkocht.

‘Don’t Explain’ kwam uit in september 2011 en markeert de start van een zeer succesvolle samenwerking, die onlangs werd bezegeld met de release van ‘Seesaw’, hun tweede album als muzikaal duo. Afgelopen weekend zette Hart en Bonamassa het hoofdstedelijke theater in vuur en vlam met twee optredens die vanaf de eerste minuut wisten te overtuigen. Een uitzinnig publiek genoot van soul- en bluesklassiekers van o.a. Billy Holiday, Etta Jamers, Tom Waits en Bill Withers, maar ook van zelf geschreven repertoire.

De Carré-shows zijn onderdeel van de eerste gezamenlijke Europese tour van Hart en Bonamassa. Naast Nederland doet het dynamische duo ook Noorwegen, België en de UK aan. Ze worden daarbij live vergezeld door een topband, bestaande uit Anton Fig (drums), Carmine Rojas (bas), Blondie Chapman (gitaar) en Arlan Schierbaum (toetsen). Op 6 juli is Beth Hart – zonder Joe Bonamassa – te zien op het Roots In The Park festival in Utrecht.