London Calling

Festival kondigt vier mooie nieuwe namen aan.

London Calling op 1 & 2 november heeft vandaag nieuwe namen bekend gemaakt: The Dodos, Wolf Alice, Mac DeMarco en Porcelain Raft. Eerder werden Findlay, London Grammar en Ruen Brothers al bevestigd. De voorverkoop van passe-partouts én dagkaarten voor het tweedaagse festival in Paradiso is inmiddels gestart.

Mac DeMarco maakt ‘slackernachtclubgitaarpop’,oftewel: nonchalante lo-fi poprock die doet denken aan Bowie, Pavement en Jonathan Richman. Eigenwijze, naïeve popsongs over liefde, ouder worden en verlies, ten gehore gebracht met overtuiging en een prettige speelsheid. Het debuutalbum ‘2’ van Mac DeMarco verscheen aan het eind van vorig jaar op het label Captured Tracks, verantwoordelijk voor releases van Wild Nothing en The Soft Moon.

Meric Long and Logan Kroeber vertegenwoordigen samen het uitgestorven vogelras The Dodos. Dit indierockduo uit San Fransisco speelt prachtige psychedelische folkmuziek. De percussie klinkt als onweer en ratelslangen en vloeit samen met de akoestische gitaar en zwevende zang. Het nieuwe album ‘Carrier’ komt binnenkort uit.

Na carrières als klezmermuzikant in Berlijn en Broadway-pianist in New York, stortte de van oorsprong Italiaanse Mauro Remiddi zich midden in Brooklyn als Porcelain Raft op toegankelijke, dromerige elektropop. Voor dreampopbegrippen net wat steviger beats, weids galmende elektronica-tapijten en lekker lijzige zang maken de muziek van Porcelain Raft verraderlijk mooi.

Ellie Rowsell (zang en gitaar) en Joff (gitarist) begonnen Wolf Alice als folkband, maar toen er een iets te enthousiaste percussiesectie aanschoof veranderde hun geluid langzamerhand naar uitbundige en energieke indierock, waarbij soms het gas ook weer flink wordt teruggenomen. Wolf Alice heeft namelijk de perfecte balans gevonden tussen ruig gitaargeweld en intelligente, minimaal ingevulde muziekstukken. Ergens tussen het fluisterwerk van Mazzy Star en de lo-fi klanken van Pavement en The Fall in.

London Calling
Datum: vrijdag 1 en zaterdag 2 november
Entree: Dagkaarten €20,00 excl. lidm. en Passe-partout €35,00 excl. lidm.
Zaal open: 18:00 uur
Aanvang: 18:30 uur