Lowlands

De allerlaatste muzieknamen zijn bekend.

Zo! Het is zover, de allerlaatste gaatjes in het muziekprogramma zijn gevuld! Nu kan het aftellen echt beginnen… Dit zijn ze, de laatste muzieknamen:

Niemand maakt britrocker Miles Kane wat na zijn bejubelde debuutalbum en dan nu een geweldige plaat nummer twee. Verwacht een ware explosie op het hete snijvlak van merseybeat en glamrock!

De onweerstaanbare partyvibe van Crystal Fighters is ook te vinden in hun nieuwe album ‘Cave Rave’, die bol staat van zomerse instanthits, die traditioneel Baskische instrumenten als txalaparta’s en txistus versmelten met moderne synths en beats.

Met het gigantische symfonieorkest The World Orchestra halen we letterlijk een van de allergrootste acts ooit naar Lowlands Paradise, waarmee ons al toch al niet misselijke klassieke programma helemaal druipt van de slick glanzende internationale allure.

En dit hele rijtje maakt de line-up compleet:

The 1975 | Crystal Fighters | Deep Sea Arcade | Delv!s | Forest Swords | Little Green Cars | London Grammar | Los Chinches | Miles Kane | Patchanka | The Staves | The World Orchestra

En ’s nachts gaan we natuurlijk lekker lang door! Elke Lowlandsnacht kan er er ouderwets gefeest worden in de India, de Grolsch en de Lima met de nachtprogramma’s ’90s Alternative, Global cLIMAx to the Bass (feat. Gato Preto, Fellow & Tommi aka Cafe de Calaveras), Kill All Hipsters, Pop-O-Matic hosted by DJ St. Paul & VJ Switchdoctor, Afroodoo met DJ Bertú en DJ Safri, Superstijl, Dosvedanya met DJ Pizdabolkin & Kameraden en Swingtastic. Voetjes van de vloerrrr!

Aanstaande donderdag 1 augustus kun je alles lezen over alle acts in de Lowlands Programmakrant (bijlage nrc.next) en de Mobile Guide! Ook kan het puzzelen dan eindelijk beginnen want het blokkenschema komt ook online te staan!

Theater & Dans

Eerder werden al de eerste zeven pareltjes bekendgemaakt voor het dans- en theaterprogramma, maar zoals beloofd: er is meer!

Tranny, shemale, ladyboy, hoe je het ook noemen wilt, Sunshine uit Thailand is er een. De Haagse Esther Scheldwacht toont ons in de voorstelling ‘De Sunshine Show’ de mens achter Sunshine in een aangrijpend verhaal over onvoorwaardelijke liefde.

Terug naar de jaren negentig, de tijd van house, gabber, hiphop en grunge. ‘Nineties’ is een explosieve muzikale theatervoorstelling met een melancholisch tintje die je meeneemt naar de tijd van de flippo’s, gabbers, rockmachines, Tamagotchi’s en de Power Rangers. Live Your Life Like A Rave Machine!

Wakker worden doe je op zaterdagochtend met Scappuccino! Ja ja, niemand minder dan choreograaf van het Scapino Ballet Ed Wubbe zet Lowlands tijdens deze workshop in beweging met een massachoreografie in de sfeer van de voorstelling ‘Pearl’. Kun je zelf zien of je een danscarrière bent misgelopen.

Beeldende Kunst

Beeldende kunst op Lowlands, je kunt er niet omheen… Wat kom je tegen op het terrein dit jaar? Nou, het spectaculaire Bamboost bijvoorbeeld, nóg groter en spectaculairder dan vorig jaar. Ook weer van de partij: ‘Ins Blaue’ van David Bade en ‘RAWSOME!’ van Ronald Westerhuis. Robbert van der Horst keert ook terug naar Lowlands, met zijn nieuwe installatie ‘BieBieb’ en vier lichttorens. Verder toont Joanneke Meester haar project ‘Signs’ en bouwt Yasser Ballemans een grote metalen triomfboog om te vieren dat alle macht aan de kunst is!

Alle info over de kunstenaars en de projecten vind je hier.

Lowlands University

Alexander Rinnooy Kan heeft helaas zijn LL University-college moeten afzeggen wegens persoonlijke omstandigheden. Oud-minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin neemt zijn plek in en zal tijdens het college op vrijdagmiddag commentaar geven op de (mensen)rechten van ons democratisch kikkerlandje!

Win! Win! Win!

Vampieren eng en griezelig? De stuiterballen van Vampire Weekend zijn dat verre van! De uit New York afkomstige band viel in 2008 de muziekwereld binnen met hun vrolijke indierock en is sindsdien niet meer uit de clubs en van de festivals weg te slaan. Ook niet van de Heineken Music Hall, waar ze 19 november een show gaan geven! Yay!

Ben jij ook niet bang voor deze blije vampieren en wil je heel graag bij hun show zijn? Dat kan! Er kunnen namelijk twee tickets voor hun show gewonnen worden. Hoe kun je winnen? Upload hier je meest griezelige en enge foto en je maakt kans!

Foto’s: Harold Versteeg