Lukas Batteau

Singer-songwriter lanceert nieuwe single.

Melodisch en melancholisch, sferisch en schurend, indringend zonder zwaar te worden. Treffende typeringen van de muziek van singer-songwriter Lukas Batteau. Op woensdag 31 juli lanceert Batteau zijn nieuwe single Dance. Een veelbelovende, uptempo en vrolijke voorbode van het langverwachte debuutalbum Wasteland, dat voor het najaar staat gepland.

Op Dance komen alle karaktereigenschappen van Lukas Batteau’s muziek samen. Een zomers tempo, prettig stuwende banjo en zijn markante, flexibele stem, die zowel hoog als laag het kippenvel aanwakkert. Ergens na het midden van Dance neemt Batteau even wat gas terug en slaat vervolgens krachtig toe met een verfijnde eindsprint. Dance is te beluisteren via www.lukasbatteau.com.

Lukas Batteau, half-Amerikaans en half-Nederlands, bracht in 2008 de EP All Dressed Up And Nowhere To Go uit en vier jaar later een titelloze en goed ontvangen tweede EP. Hij toerde onder meer met Tracy Bonham, Gomez, Go Back To The Zoo en Miss Montreal en trad op in Paradiso, Melkweg, Ekko en Tivoli. Op de radio speelde hij o.a. bij Giel Beelen’s Nachtegiel en Met Het Oog Op Morgen. Met de zomerse single Dance en het aankomende album Wasteland zet Lukas Batteau een stevige stap naar een groter publiek.