Spinvis

Zanger vervoert in de Stevenskerk.

Spinvis speelde een aantal nummers met het kerkorgel. Prachtig om ook zo’n instrument op deze avond te gebruiken bij zijn eigen muziek. Hij probeert zich altijd aan te passen aan de locatie waar hij speelt.

Het nummer “video” werd door het heren kwartette qua zang mooi elkaar aanvullend gezongen. Soms toch wat uit de bocht door de hardheid van bas, drums en zang samen. Het is een dunne scheidslijn tussen goed en net te hard. “Aan de oevers van de tijd” mooi dromerig liedje wat met de galm nog lieflijker wordt.

Een laatste song met een reisadvies van Spinvis: reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep en kom terug. De eerste band die, één nee twee, toegiften gaf, wat door het publiek uiteraard goed werd ontvangen.

Een toegift als een ode aan Simon Vinkenoog die eveneens als woordtovenaar te boek stond en samen met Spinvis dit nummer maakte. “Bagagedrager” met de mooie tekst:”Als je luistert naar de woorden…” De afsluiter is “Wespen” het enige vrolijke liedje zoals Spinvis dat zelf zei.

Voor mij was dit de laatste act van mijn muzikale avondvierdaagse in Nijmegen. Het was weer een prima editie met veel variatie en bijzondere artiesten die allemaal op hun eigen manier hun muziek ten gehore brachten. Het is nog niet afgelopen en ik kijk al weer uit naar de editie van 2014!

Verslag en fotografie: Hans Kreutzer