Welcome To The Village

Eerste editie van festival helemaal uitverkocht.

Het nieuwe popfestival Welcome to The Village is uitverkocht. Zo’n vier uur voordat de poorten in het natuurgebied vlak buiten Leeuwarden open gaan werd het maximum aantal weekend- en zaterdagkaarten behaald.

Het festival, waar meer dan zeventig bands en acts en een bomvol programma van kunst, poëzie en duurzaamheid is geprogrammeerd, start vandaag (26 juli) om 16:00 uur met de eerste band. Dagkaarten voor vrijdag en zondag zijn nog in beperkte mate verkrijgbaar via de website of aan de poort.

‘Wij hebben aldoor het gevoel gehad dat het noorden een dergelijk festival miste’, zegt projectleider Sjoerd Bootsma. ‘En blijkbaar hebben we raak geschoten, want een eerste editie van je festival uitverkopen is daar echt een bewijs van.’

Mister and Mississippi, Truckfighters, We Were Promised Jetpacks, And So I Watch You From Afar, Beans & Fatback, Tall Ships, Karma to Burn en nog 65 anderen treden op in het mooiste kleine festivaldorp van Nederland. Bezoekers eten er onder andere een salade die gisteren van de eigen festivaltuin is geoogst. Ronald Giphart, Marcel van Roosmalen en meer werden uitgenodigd door Nico Dijkshoorn om te komen dichten op dub en is een ode aan het legendarische The Serenes. Het hele programma is te bekijken op www.welcometothevillage.nl.

Het is alleen nog mogelijk om een vrijdag- of zondagkaart te kopen voor het festival. De vrijdag biedt onder meer …And You Will Know Us By The Trail of Dead, Lucky Fonz III en Tall Ships, op zondag speelt Maison du Malheur en sluit Ewert and The Two Dragons het festival af.

Dagkaarten kosten €25,- en zijn via de website of bij de ingang te koop.

Welcome to The Village wordt georganiseerd door Stichting Asteriks. De stichting organiseert naast het eigen Podium Asteriks ook festivals als Jailbreak, Olderock en het Notfall Filmfestival. Welcome to The Village kan bestaan dankzij meer dan tweehonderd vrijwilligers en heel veel partners.

Welcome to The Village, een plek waar je vooraf al heimwee naar hebt.