Daryll-Ann

Band na 10 jaar terug met clubtour.

Verzameld werk van Nederlandse band verschijnt in November 2013.

Daryll-Ann stopt ermee.

Het is mooi geweest.

De kogel is door de kerk.

En even goeie vrienden.

We kunnen er lang en breed over lullen maar zo gaan die dingen.

Trots!

Zoveel goeie nummers.

Zulke bijzondere voorstellingen.

Vijftien jaar Daryll-Ann.

‘kjewel.

Aldus werd er op 26 Mei 2004 kort en bondig bericht over het heengaan van Daryll-Ann. Maar kijk nou: een nieuw bericht:

Daryll-Ann keert terug.

Hoe mooi is dat.

De vriendschap is hervonden.

Ze hebben het er geeneens heel lang over gehad. Het gebeurde gewoon.

Blij!

Nog steeds, al die hele goeie nummers.

En mooie voorstellingen in het verschiet.

25 Jaar Daryll-Ann.

Nu al graag gedaan.

Het eerste bericht verscheen negen jaar geleden toen de band middenin een tour rond het laatste album ‘Don’t Stop’ er abrupt mee ophield. Het tweede bericht is de opmaat naar de release van het verzameld werk van Daryll-Ann later dit jaar. Bovendien zal de band volgend jaar, 25 jaar na oprichting en 10 jaar sinds het laatste optreden, in originele bezetting de clubtour een vervolg geven.

De breuk van één van Nederlands legendarische bands leek definitief op die dag in mei. Sinds 2004 brachten frontmannen Jelle Paulusma en Anne Soldaat beide soloalbums uit. De andere bandleden Jeroen Kleijn, Jeroen Vos en Coen Paulusma vervolgden eveneens eigen carrières. Een reeds lang voorgenomen release van de verzameling van Daryll-Anns werk was de aanleiding voor Soldaat, Vos, Kleijn en de gebroeders Paulusma weer bij elkaar te komen. De release staat in de agenda voor November 2013 middels een box met daarin alle uitgaven van de band op Kelt Records, Hut Recordings en uiteraard Excelsior Recordings, aangevuld met demo-versies en bijzondere live-opnamen.

Daryll-Ann zal in februari/maart 2014 voor een serie clubshows weer samenkomen in de originele bezetting. De eerste repetitie heeft inmiddels plaatsgevonden. De release van de Daryll-Ann box komt uit op Re, het reissue label van Excelsior Recordings, waarop eerder de albums van Hallo Venray (The More I Laugh, The Hornier Due Gets) en The Serenes (Barefoot & Pregnant) verschenen.