Huntenpop

Achterhoeks genieten op volksfeest met aandacht voor vrijheid.Definitie van een volksfeest: ‘Feest van het volk, feest van iedereen’. Deze typering past  perfect bij Huntenpop. Een festival dat ooit in de wei van het Gelderse ‘Varsselder Veldhunten’ begon als kleinschalig muziekfestival is uitgegroeid tot een volksfeest met gevarieerde muzikale acts en entertainment.

De kernwaarden van Huntenpop zijn altijd  hetzelfde gebleven: genieten, gezelligheid en het delen van kwaliteitsmuziek. Juist die combinatie van kernwaarden is volgens de organisatie ´vrijheid´. Huntenpop heeft de ambitie om haar bezoekers op 23 en 24 augustus in DRU-Park te verrassen. Zo slaat Huntenpop de handen ineen met Amnesty International, omdat het niet voor iedereen is weggelegd om een festival te bezoeken. Stop Aids Now initeert een ludiek initiatief om veilig vrijen onder de aandacht  brengen van jeugdige bezoekers. Festivalbezoekers kunnen genieten van heerlijkste Japanse Sushi, vegetarische lekkernijen en ijskoude biertjes op het Speciaal Bierenplein. Tussen de muzikale topacts kun je ook nog relaxen in de Waterpijplounge.

Vrijheid is een groot goed, genieten hoort erg bij Ulft in de Achterhoek, de thuisbasis van Huntenpop Festival. Genieten doet iedereen op zijn eigen manier, met vrienden, familie of even rustig luisteren naar muziek. Huntenpop wil iedereen de kans geven iedere minuut van het festival te genieten, dat is vrijheid. Rust even lekker uit in de Waterpijplounge, geniet van een ijskoude Slush of een biertje uit het Speciaal Bierenplein. Waan je in een Tom Cruise film, met een heerlijke cocktail uit de Cocktailbar. Proef  eens zo’n heerlijke pannenkoek, geheel nieuw: een bittergarnituur e en de lekkerste Japanse Sushi. Tussen al deze heerlijkheden door kun je lachen, gieren en brullen, maar ook stilstaan bij het feit hoe fijn het is om een festival als Huntenpop te kunnen bezoeken. Dit doe je door je, met een knipoog, uit te leven op de Kop van Poetin’ een attractie van Amnesty International. Doel is: actie voor de vrijheid van meningsuiting in Rusland.  Iedereen is welkom om voor het goede doel een poging te wagen om de ‘Kop’ te raken. Stichting Stop Aids Now vraagt voor het terugdringen van Aids. Huntenpop ondersteunt dit graag. Wereldwijd leven op dit moment 33 miljoen mensen met dit virus. Op condoommuren van 2 bij 6 meter wordt met behulp van honderden condooms het woord ‘aids’ gevormd. “Iedereen die een condoom pakt, laat op symbolische wijze een beetje aids verdwijnen”, aldus de stichting.

Voor wie zich graag laat uitdagen op het Festival is er “Wie oh wie speelt memorie”. Een groot bouwwerk vormt een levensgroot speelbord. De presentator, gekleed in glittertenue, nodigt omstanders uit. Op een speelse en leerzame manier kan iedere bezoeker zien waar partner het Wereld Natuur Fonds zich voor inzet. Natuur, mens en dier komen allemaal aan bod. ‘Vergeet niet’ dat je er ook voor kunt kiezen om je Huntenpopweekend  door te brengen op de gezellige Huntenpop camping. Misschien wordt jij wel geinterviewd door ‘Man Bijt Hond’ of geniet je van een biertje bij het kampvuur. Huntenpop is een festival dat je een bewust vrijheidsgevoel geeft, dat is pas echt genieten voor iedereen!

Meer info via: www.huntenpop.nl