Korn

Nieuw album in aantocht.

Korn’s nieuwe studio-CD The Paradigm Shift (via Prospect Park/Caroline International) is een week uitgesteld naar maandag 7 oktober 2013. De eerste single van het nieuwe album Never Never die deze week officieel uitkomt, is hier alvast te beluisteren. Op The Paradigm Shift maakt oudgediende gitarist Brian ‘Head’ Welch zijn opwachting, hetgeen grotendeels een terugkeer naar het oude Korn-geluid betekent.

Deze zomer was Korn nog in de Benelux te zien voor enkele shows waaronder op Graspop Metal Meeting (B) in juni. Naar verwachting zal de band spoedig weer terugkeren naar Europa voor nieuwe shows. Korn heeft in zijn 20-jarige carrière miljoenen CD’s verkocht en talloze prijzen gewonnen waaronder de prestigieuze Amerikaanse Grammy Award. In die periode heeft de band muzikale experimenten niet geschuwd, zoals wel bleek op het vorige album The Path Of Totality uit 2011 waarop de band samenwerkte met dubstepgrootheden als Skrillex en Noisia. De nieuwe CD is echter een terugkeer naar het bekende geluid van de band.

Meer info:
The Paradigm Shift holds a special significance for these musicians. Guitarist James “Munky” Shaffer explains: “It’s a term encompassing different perspectives. You can view a piece of art from one angle and it takes on a certain image. If you look from another angle, it’s a completely different image. We liken that to KORN in 2013. With Head back in the fold, all of the elements fans have loved since day one are there, but we’re interpreting them from a new perspective. It’s a bigger, brighter, and bolder Korn.”

* Website
* Facebook (waarop nu ook de eerste single Never Never te beluisteren is)
* Wikipedia