Racoon

Band ontvangt de zoveelste gouden plaat.

Afgelopen vrijdag ontving Racoon een gouden plaat voor het in maart uitgekomen verzamel-album The Singles Collection. Binnen een paar maanden zijn er al meer dan 25.000 exemplaren verkocht en dat moest natuurlijk bekroond worden met een mooie gouden plaat.

2013 staat te boek als hét succesjaar van Racoon. Het 15-jarig jubileum is groots gevierd en bekroond met diverse awards en grote shows. Zo wonnen ze dit jaar de Popprijs, meerdere 3FM Awards, een Edison award, een nummer 1 positie in de Album Top 100,een uitverkochte HMH, Klokgebouw Eindhoven en Americahal Apeldoorn en nu de gouden status voor The Singles Collection.

Dit najaar staan ze in het theater voor een grote theatertour. Vele shows zijn hiervan al uitverkocht. Voor meer informatie over de theatertour, kijk op www.racoon.nl

Foto: Walter Blokker