Ásgeir Trausti

IJslands fenomeen dit najaar terug naar Nederland.

Na twee succesvolle concerten en een overrompelend optreden bij 3FM afgelopen zomer, komt singer-songwriter Ásgeir Trausti voor maar liefst drie shows terug naar Nederland. IJslands snelst verkopende artiest ooit is met zijn mix van folk en elektronica op 16 november te zien in het Paard van Troje, op 17 november in de Melkweg en op 18 november in 013. De kaartverkoop voor deze concerten is per direct gestart via de websites van de zalen, Ticketmaster en de bekende voorverkoopadressen.

In zeer korte tijd is de roem van Ásgeir Trausti als een raket omhoog geschoten: hij heeft als de snelst verkopende artiest van IJslandse bodem niet alleen drie nummer 1 hits op zijn naam staan, ook heeft inmiddels 4 Icelandic Music Awards (Best Album, Best Newcomer, Public Choice & Online Achievement), een Icelandic Kraumur Award en een nominatie voor de prestigieuze Nordic Music Prize in de wacht gesleept. Buiten Scandinavië heeft de twintigjarige singer-songwriter eveneens de aandacht weten te trekken: volgens The Guardian is Ásgeir “A slightly more idiosyncratic Ben Howard – or to look at it from the opposite side, a somewhat less esoteric Antony Hegarty or Jeff Buckley”. Daarnaast is hij met niemand minder dan John Grant bezig met de Engelstalige versie van het debuutalbum ‘Dýrð í dauðaþögn’ (‘In the Silence’). De officiële release voor Nederland staat gepland op 28 oktober aanstaande.

Nederland begint eveneens in de ban te raken van Trausti’s unieke mix van folk en elektronica. Zo noemt OOR’s Tom Engelshoven hem “Typisch IJslands weird, dan weer een beetje Princiaans funkend.” en omschrijft Eric Corton hem als volgt: “Trausti’s stem klinkt als een jonge Buckley. Flexibel, ongekunsteld, overtuigend.” Ook zijn optredens op Eurosonic/Noorderslag begin dit jaar, in Bitterzoet en tijdens het Valkhof Festival afgelopen juli zijn met veel enthousiasme ontvangen.

ÁSGEIR TRAUSTI

Zaterdag 16 november 2013

Paard van Troje | Den Haag
Entree: € 13,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.paard.nl, de kassa van het Paard, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Zondag 17 november 2013

Melkweg | Amsterdam
Entree: € 13,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.melkweg.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Maandag 18 november 2013

013 | Tilburg
Entree: € 13,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.013.nl, de 013 Boxoffice, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Kijk voor meer informatie over Ásgeir Trausti op www.asgeirmusic.com of op Facebook.